ماشین آلات مورد نیاز کارتن سازی چیست ؟

انواع دستگاه ها در صنعت کارتن سازی

همانطور که میدانید در صنایع مختلف همواره استفاده از جعبه های کارتنی و مقوایی در بسته بندی کالاها و محصولات مختلف بیشترین طرفداران را دارد و از این رو راه اندازی خطوط تولید  در اغلب جوامع نه تنها یک کسب و کار مهم و اقتصادی می باشد، بلکه یکی از نیازهای اساسی جوامع نیز می باشد، چرا که در هر جامعه ای با هر میزان تولید داخلی به صنایع و کارخانه کارتن سازی نیاز داریم تا لوازم بسته بندی سایر صنایع را تامین نمایند.

در کارتن سازی معمولا از دستگاه های مختلفی برای تهیه و تولید انواع کارتن های مقوایی استفاده می شود و عموما کاربرد انواع این دستگاه ها بدین شکل است که کارتن ها به ترتیب از هر یک این دستگاه عبور داده می شوند تا در نهایت جعبه نهایی مطابق با نیاز و سفارش صنایع طراحی گردد. آنچه در این خصوص اهمیت دارد، میزان شناخت اپراتورها از نحوه عملکرد دستگاه می باشد و لذا بهتر است برای مدیریت هر چه بهتر خطوط تولید از مهندسین و اپراتورهای با تجربه کمک بگیرید.

هر یک دستگاه های کاربردی در صنعت کارتن سازی کارایی های متفاوتی در طراحی جعبه های مقوایی دارند که در ادامه این بخش هر یک از این ابزارها را به تفکیک معرفی می کنیم.

صنعت |ماشین آلات

دستگاه منگنه کارتن:

این دستگاه برای ساخت و طراحی جعبه های بزرگی که قابلیت چسب زدن ندارند، استفاده می شود. در واقع با این ابزار می توان ورق های آماده شده را به یکدیگر چسباند و جعبه نهایی را طراحی کرد.

دستگاه چاک زن:

برای جدا کردن طول و عرض جعبه یا برش دادن آن به دستگاه هایی نیاز داریم تا با ابزار مخصوص برش را انجام دهند که در این زمینه دستگاه چاک زن با تیغ های فولادی و اسپیکا این کار را انجام می دهد.

دستگاه تسمه کش:

در مراحل پایانی از تولید جعبه ها لازم است کارتن های آماده شده بسته بندی شوند که این کار با کمک دستگاه تسمه کش در سریع ترین زمان ممکن انجام می شود.

دستگاه چاپ فلکسو:

برای آنکه بتوانید انواع چاپ رنگی یا ساده را روی جعبه ها با سرعت بسیار بالا انجام دهید، همواره به دستگاه های پر قدرتی نیاز دارید که این کار را در تیراژ  بالا برای شما انجام دهند. دستگاه چاپ فلکسو با قابلیت چاپ یک الی چهار رنگ می تواند در هر ساعت ۶۰۰۰ کارتن را چاپ کند.

دستگاه خط کش برای برش:

یکی از مهم ترین دستگاه ها در تولید کارتن سازی تهیه دستگاه خط کش می باشد که با ۶ تیغ برش زنی فرایند خط انداختن جعبه ها را با سرعت بالا انجام می دهد.

دستگاه لمینت کارتن:

دستگاه لمینت فرایند چسباندن اجزاء مختلف جعبه را انجام می دهد و یکی از موثرترین دستگاه ها در افزایش زیبایی و ظرافت ساخت جعبه ها به شمار می آید.

دستگاه دایکات:

دستگاه دایکات فرایند قالب دهی جعبه ها را انجام می دهد و از جمله دستگاه های مهم و حساس در راه اندازی خطوط تولید کارتن سازی محسوب می شود.

دستگاه لب چسب:

این دستگاه دارای بخش های مختلفی از جمله چندین غلطک، تسمه و قرقره می باشد که در چسباندن بخش های مختلف کارتن و جعبه کاربرد دارد.

در صنایع کارتن سازی از دستگاه ها و ماشین آلات مختلفی استفاده می شود و هر یک از این دستگاه ها کاربرد ویژه و مخصوص خود را دارند که بهتر است پیش از راه اندازی خط تولید با انواع این دستگاه ها آشنا بوده و با خرید یا فراهم آوردن بهترین دستگاه ها محصولات تولیدی خود را با بالاترین کیفیت به بازار عرضه کنید.

ماشین سازی دایکات پک از جمله تولیدکنندگان دستگاه های مدرن جعبه سازی و کارتن سازی است که محصولات گوناگونی را در خصوص چاپ انواع کارتن و لوازم بسته بندی به بازار عرضه می کند. این ماشین سازی با انتخاب بهترین تجهیزات یکی از بزرگترین خطوط تولید مجهز را در کشور دارد و شما می توانید محصولات مورد نیاز خود را در حجم های انبوه به راحتی از گروه دایکات پک در بالاترین کیفیت و کمترین قیمت بازار سفارش داده و خریداری کنید.

دستگاه جعبه سازی

یکی از تولیدات ماشین سازی دایکات پک دستگاه جعبه سازی می باشد .اگر کارگاه کارتن سازی راه اندازی نموده باشید ، کارشناسان ما آموزش های لازم را در این خصوص به شما به صورت رایگان خواهند داد تا بیشترین بهره را از دستگاه ببرید.

انواع مختلف  به شرح زیر میباشد:

اولین نوع آن برای برش جعبه به کارگیری می‌شود که به آن دستگاه خط کش برش گفته می‌ شود.

یک نوع نیز وجود داراست که عمل چاپ را انجام میدهد و به آن دستگاه چاپ زنجیری می‌گویند

ولی چاپ زن های دستی نیز یک نوع دیگر از تجهیزات جعبه سازی میباشد، برای بسته بندی نیز از دستگاه تسمه کش به کار گیری میگردد.

و اما این عمل نیز به صورت دستی هم انجام می‌گیرد البته بازه اکثری متعددی را برای بسته بندی به کارگیری می گردد.

به جهت اینکه جعبه به صورت معمول در صنعت مصارف متعددی استفاده می شود ، پس می بایست از کاغذ هایی برای ساخت استفاده نمود که مطلوب می‌باشند.

یعنی در قبال رطوبت مقاوم بوده و استحکام کافی و لازم را در برابر وزن کالا ها داشته باشد.

در رابطه دستگاه جعبه سازی میشود ذکر کرد فقط یک ورق کارتن از این دستگاه عبور می نماید مگر اینکه بخواهید جعبه را به صورت دو رنگ تولید نماییم.

یعنی در آغاز رنگ جعبه را به صورت تک زده و بعد از آن آن را به دورنگ تبدیل می‌کنیم.

در مرحله بعدی برای رنگ دوم می بایست مخزن آب و هم چنین سیلندر دستگاه را تماما پاک کنیم و بر روی دکمه تهیه دوباره زده تا بتوانیم به رنگ دوم برسیم.

اما برای این عمل می شود از نوع دستی بهره برد البته در‌صورتی‌که سفارشات بسیار زیاد بودند، به صورت نمونه ۸۰ تا ۱۰۰ صفحه، از دستگاه فلکسو می شود برای چاپ جعبه به کار گرفت.

و می شود از دستگاه فلکسو دو رنگ بهره مند شد که عمل را هم به نحو عالی انجام خواهد داد.

ولی برای برخی چاپ ها نیز از چاپ زنجیری نیز به کارگیری میشود. بدین ترتیب به طور کلی برای تولید جعبه  از این چهار ماشین آلات جعبه سازی استفاده می‌گردد که به راحتی می‌توانند کاغذ و کارتن های متعددی را تولید نمایم.

راه اندازی خط تولید کارتن سازی

برای تاسیس کارخانه و کسب و کار این صنعت و  باید ابتدا تعیین کنیم که با چه مقدار سرمایه و در چه سطحی میخواهیم فعالیت خود را شروع کنیم. با توجه به توانائی مالی امکان برپایی این حرفه را در دو سطح کارگاه و یا کارخانه می توانیم پی ریزی کنیم.

مطمئنا در صورت داشتن پشتیبانی مالی مناسب، بهتر است از ابتدا در فکر تاسیس کارخانه کارتن سازی باشیم. تاسیس کارخانه همانگونه که گفته شده نیاز به سرمایه اولیه مناسبی دارد تا در ماه های اول بتوان هزینه های جاری کارخانه و  پرسنل و همچنین هزینه های در گردش را از سرمایه اولیه پرداخت کرد تا در طی فرآیند تولید، نمودار در آمد رشد نماید و بتواند علاوه بر هزینه های خود کارخانه سود آوری نیز داشته باشد.

لازم به ذکر است عدم تامین مالی در ماههای اولیه، امکان تعطیلی زودهنگام و در نهایت ورشکستگی واحد صنعتی را در پی خواهد داشت. البته این قاعده برای راه اندازی یک کارگاه نیز جاری می باشد با این تفاوت که هزینه برپا نگاه داشتن یک کارگاه نسبت به یک کارخانه به مراتب کمتر خواهد بود.

مهمتر از انتخاب برند یا کشور سازنده تعهد شرکت بازرگانی و شرکت ماشین سازی می باشد. دستگاه هر چقدر با کیفیت باشد بالاخره نیاز به آموزش راه اندازی اولیه و سپس تعمیرات و نگهداری خواهد داشت. بنابراین بسیار با اهمیت هست از شرکتی تجهیزات خود را تهیه کنیم که دارای سابقه ارائه خدمات پس از فروش خوبی باشد.

توضیحات تکمیلی درباره دستگاه و ماشین آلات کارتن سازی

تعدادی از کارتن های موجود در بازار که با استفاده از دستگاه کارتن سازی تهیه می شوند عبارتند از:کارتن با رویه سفید، کارتن با رویه قهوه ای، کارتن سه لایه، کارتن لمینیتی، کارتن اختصاصی، کارتن با جای دستگیره، کارتن با چاپ چهار رنگ، کارتن با چاپ سیلک، کارتن با چاپ شابلونی و… که برای ساخت هریک از کارتن های ذکر شده، نیاز به دستگاه کارتن سازی خاصی می باشد.

برای انتخاب نوع دستگاه کارتن سازی باید به ضخامت مقوای مورد نظر توجه ویژه ای داشت. اساسی ترین اصطلاح برای چاپ کارتن با دستگاه کارتن سازی فلوت می باشد. اما فلوت چیست؟ فلوت واحدی است که میزان ضخامت مقوای تولیدی توسط دستگاه کارتن سازی با آن سنجیده شده و دارای گام های  A, B, C , E , F می باشد. دستگاه کارتن سازی می تواند مقوایی با ضخامت بسیار زیاد یعنی فلوت آ(A ) و یا با کمترین ضخامت موجود یعنی فلوت اف(F)، تولید نماید.

خط کامل ماشین آلات و دستگاه های کارتن سازی شامل : 1- دستگاه خط کش برش 2- دستگاه چاپ 3- دستگاه چاک زن 4- دستگاه دایکات 5- دستگاه لمینت 6 – دستگاه بسته بندی( تسمه کش )

1- دستگاه خط کش برش

دستگاه خط کش برش برای برش و خط درب کارتن میباشد،دستگاه خط کش برش سرعت و دقت بالایی دارد.این دستگاه دارای تیغ و خط میباشد که توسط تیغ کارتن را به سایز مورد نظر برش زده(شیت) و توسط خط قسمت کارتن را خط زده که درب کارتن را تشکیل میدهد،در کارتن ۳لایه و کارتن ۵لایه تنظیم دستگاه خط کش برش را باید تغییر داد بخصوص قسمت خط دستگاه چون فشار خط زیاد باشد کارتن را ترکیده و له میکند و فشار خط کم باشد روی کارتن خط نمی افتد.

2- دستگاه چاپ

متداول ترین دستگاه چاپ کارتن سازی دستگاه چاپ فلکسو می باشد. از خصوصیات و کارکرد های اصلی دستگاه فلکسو به موارد زیر می توان اشاره نمود :

– کلیشه انعطاف پذیر و نصب راحت.
– قابلیت چاپ برجسته را دارد.
– صفحه چاپ photopolymer
– راحتی کاربر جهت چاپ.
– چاپ ارزان و در نتیجه تحویل ارزان کالا به مشتری.
– خشک شدن سریع رنگ.
– قابلیت چاپ به صوت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک.

فرآیند چاپ فلکسو :

کلیشه برجسته‌ و منعطفی که به عنوان لوح چاپ در این روش استفاده می‌شود، از لاستیک قالب‌گیری شده یا مواد فتوپلیمری که نواحی تصویری در آنها بالاتر از نواحی غیر چاپی است ساخته شده است. روش‌های آنالوگ یا دیجیتال، هر دو می‌توانند برای ساخت این کلیشه‌ها به کار گرفته شوند.

فلکسوگرافی روش چاپی مستقیم است، به این معنی که به هنگام چاپ کلیشه آغشته به مرکب در تماس مستقیم با سطح چاپ شونده تصویر را بر روی آن منتقل می‌کند. در این حال نوردی موسوم به نورد «آنیلوکسی» مرکب را از منبع مرکب به کلیشه می‌رساند و کلیشه آن را بر سطح چاپ شونده انتقال می‌دهد. بر روی نورد آنیلوکسی حفره‌های وجود دارند که مقادیر مشخصی از مرکب را با خود بر روی کلیشه حمل کرده و منتقل می‌کنند. بر این اساس تعداد حفره‌های موجود (در واحد طول) بر روی نورد آنیلوکسی بسته به نوع کار چاپی و کیفیت مورد نظر متغیر خواهد بود.

3- دستگاه چاک زن

دارای تیغ هایی از جنس اسپیکا یا فولاد برای جدا سازی درب های طول و عرض و گوشه زن برای مشخص کرد لب چسب کارتن می باشد.دستگاه چاک زن کارتن قادر است که انواع کارتن های سه لایه و پنج لایه را با تنظیمات مختلف ساده و یا سریع تولید کند،که دستگاه با حرکت دورانی تیغ های نر و ماده را جفت کرده و نقش قالب را در کارتن هایی که نیاز به قالب ندارند ایجاب می کند و بیشتر برای تولید کارتن های مادر کاربرد دارد.

4- دستگاه دایکات

دایکات (Die Cutting) یک عبارت کلی است که می توان آن را به عنوان فرآیند برش انواع جعبه کارتن و مقوا به شکل های خاص و با استفاده از ماشین آلات برای تولید انبوه تعریف کرد.

از طریق ماشین های دایکات می توان یک شکل را با ابعاد دقیقا مشابه بارها و بارها بدون دخالت قیچی، شابلون و یا تیغ موکت بُری ایجاد کرد.

ماشین دایکات باعث صرفه جویی در وقت شده و اشکال بریده شده کاملا حرفه ای و یکسان به نظر می رسند.

دایکات در صنعت بسته بندی اهمیت بسیار بالایی دارد زیرا طراحی خلاقانه و اصولی آن باعث نمایش بهتر محصولی می شود که قرار است درون آن بسته جا بگیرد.

انواع دستگاه دایکات عبارت است از : دایکات پینگ پونگی (Rail Cutting Machine) /  دایکات فکی (Platen Die Cut Machine) / دایکات روتاری یا دوار (Rotary Die Cutting)

– دایکات پینگ پونگی (Rail Cutting Machine) :دستگاه دایکات پینگ پونگی شبیه به میز پینگ پونگ است و به همین دلیل به آن دایکات پینگ پونگی یا ریلی می گویند. همانند بازی پینگ پونگ که دو بازیکن دارد، دایکات پینگ پونگی هم به دو نیروی انسانی نیاز دارد.

– دایکات فکی (Platen Die Cut Machine) :

چون این دستگاه به هنگام تیغ زدن ورقه های کارتن مانند آرواره های فک عمل می کند، به آن دایکات فکی می گویند.دایکات فکی یک نمونه ی ساده و بسیار کارآمد در میان دستگاه های دایکات است.این دستگاه برای برش محصولات کاغذی، مقوایی، کارتنی و چرمی که ضخامت و استقامت کمی دارند (مثل برش لیبل، استیکر، جعبه و پاکت) مورد استفاده قرار می گیرد.برای برش با استفاده از این دستگاه، یک قالب بر روی آن بسته می شود و از طریق فشاری معادل ۲۵۰ تن و یا بیشتر بر روی محصول، فرم دهی یا برش انجام می شود.

– دایکات روتاری یا دوار (Rotary Die Cutting) :

دستگاه دایکات روتاری از یک سیلندر بسیار سنگین ساخته شده که برای برش سخت ترین جنس ها مثل فلزات نیز کاربرد دارد. با استفاده از این دستگاه می توان اَشکال و برش های مورد نظر را هم بر روی صفحات و شیت های مسطح و هم بر روی سطوح استوانه ای شکل ایجاد کرد.این دستگاه کمترین پسماند را بر جای می گذارد و برای برش مواردی که سطح محصول نباید با تیغه ی برش تماس داشته باشد بهترین گزینه است.

5- دستگاه لمینت

بعد از این که ورق ها توسط دستگاه برش کارتن سازی به سایز های مورد نظر ما برش زده شد , در بخش لمینت به وسیله دستگاه لمینت کارتن سازی شروع به لمینیت کردن می کنیم.لمینیت (Laminate) در لغت به معنای چسباندن است،دستگاه لمینت کارتن شکل و ظاهری ساده ای دارند که جهت چسباندن و بسته بندی محصولات تولیدی به کار می روند.

در عین حال دستگاه لمینت کارتن نقش مهمی در کارتن سازی دارند این دستگاه ها از یک حوضچه تشکیل شده که داخل آن چسب سیلیکات (در بعضی مواقع از چسب صحافی ) می ریزیم و سپس مقواهایی که چاپ شده است را رو به داخل دستگاه میدهیم چند غلتک کوچک است که مقوا از بین آن عبور می کند و به این صورت مقوا به چسب آغشته می شود و روی کارتن مورد نظر چسبانده می شود.

6- دستگاه بسته بندی (تسمه کش)

امروزه با وجود دستگاه های تسمه کش یا همان دستگاه بسته بندی مدرن شامل ( تسمه کش دستی و تسمه کش برقی) کار برای قسمت بسته بندی بسیار آسان شده و ایمنی و سرعت در کار نیز افزایش یافته است. در واقع بسته بندی کالاها جز دغدغه های اصلی صاحبان کارگاه ها در هر صنعت و تجارتی می باشد و بعد از کالا و کیفیت آن، نوع و نحوه بسته بندی اهمیت زیادی دارد. با وجود دستگاه تسمه کش این نگرانی به خوبی برطرف شده است.

انواع دستگاه تسمه کش

– تسمه کش دستی: از ساده ترین انواع تسمه کش بسته بندی می توان به نوع دستی آن اشاره داشت که با نیروی مکانیکی می تواند بسته بندی لازم را انجام دهد.

– تسمه کش برقی: این مدل نیز به دو گروه تقسیم بندی می شوند که عبارتند از اتوماتیک و نیمه اتوماتیک. یکی از مهمترین و برجسته ترین ویژگی های این مدل از تسمه کش بالا بودن سرعت آن در هنگام بسته بندی می باشد.

دکمه بازگشت به بالا