برترین های کار و کسبعلمی و پزشکی

انواع فیلر پوستی یا انواع ماده پرکننده برای تزریق چیست؟

فیلرها از چه موادی ساخته شده اند؟

به نقل از ژوابکس؛ به نوعی از پرکننده‌های پوستی که دارای ترکیبات مختلفی هستند و در زیر پوست تزریق می‌شوند، فیلر یا ژل می‌گویند. فیلر ها از جنس‌های مختلفی ساخته شده‌اند و یکی از امن‌ترین و سریع‌ترین روش‌ها برای جوانسازی پوست به شمار می‌روند و می‌توانند ظاهر جذابی برای شما به وجود بیاورند و همچنین سن شما را کم‌تر از میزان واقعی آن، نشان بدهند. استفاده از فیلرها با حجم بخشیدن به صورت و از بین بردن خط و خطوط برای مدتی؛ چهره شاداب برای شما ایجاد می‌کنند.

مواد مختلفی در طی دوران تکامل این ژل ها مورد استفاده قرار گرفتند که روز به روز کیفیت آن ها افزایش یافته است. تزریق فیلر امروز به یک شیوه بسیار محبوب برای افراد مختلف تبدیل شده و هر روز افراد زیادی در سراسر دنیا، این روش را برای خودشان انتخاب می‌کند. زمان بسیار کم انجام این فرآیند و نتایج طبیعی حاصل از آن، دلایل مهمی هستند که افراد مختلف را به طرف انتخاب این شیوه، سوق می‌دهند. این فیلرها از انواع مواد موجود در بدن انسان و دیگر جانداران و حتی برخی از مواد مصنوعی تولید می‌شوند.

انواع برند فیلر |عوارض فیلر چیست

انواع فیلر و مواد سازنده آنها

فیلرها دارای دو نوع دائمی و غیر دائمی بوده که در ادامه به بررسی و مواد سازنده آنها می‌پردازیم:

– فیلرهای غیردائمی بسیار پرکاربرد می‌باشند. این فیلرها در بدن جذب شده و معمولاً دارای ماندگاری بین 6 تا 15 ماه می‌باشند. این فیلرها دارای انواع زیر می‌باشند:

فیلرهای هیالورونیک اسید (hyaluronic acid)

اگر شما به دنبال کاهش خطوط و چین و چروک‌های صورت هستید، اسید هیالورونیک یک انتخاب خوب و سازگار با بدن می‌باشد. در حقیقت این ماده در هرجانداری دیده می‌شود. در انسان، این ماده به عنوان شبکه ایست که مواد مغذی را از جریان خون به سلول‌های پوست می‌رساند. اسیدهیالورونیک یک ماده طبیعی در بدن ما بوده که در بافت‌های هم بند، مایع دور چشم، مفاصل و مایعات درون آنها وجود دارد؛ بنابراین دانشمند با استفاده از فرمول این ماده در بدن آن را ساخته‌اند که به عنوان محبوب‌ترین پرکننده و فیلر شناخته شده است و از برندهای معروف این فیلر می‌توان به فیلر فرانسوی ژوویدرم (Juvéderm) که از جنس هیالورونیک اسید است اشاره کرد.

تزریق این فیلر در بافت پوست موجب حجم دهی و تورم بافتی شده که حجم و الاستیسیته خود را بر اثر پیری از داده است. همچنین این ماده باعث آبرسانی به سطح پوست و جوانسازی آن می‌شود. علاوه بر آن باید دانست که هیالورونیک اسیدها از مواد حیوانی ساخته نشده‌اند.

فیلرهای کلسیم هیدروکسی آپاتاید (calcium hydroxlapatite)

کلسیم هیدروکسی آپاتاید، سنگین‌ترین پرکننده پوستی صورت می‌باشد. این ماده یک ترکیب معدنی بوده و به طور طبیعی در استخوان انسان وجود دارد. معمولاً از این ماده برای چین وچروک های متوسط تا شدید از جمله خطوط خنده، خطوط گوشه دهان، خطوط اخم، حجم دهی گونه و پر کردن دیگر خطوط صورت استفاده می‌کنند.کلسیم هیدروکسی آپاتاید یک محصول بیوسنتتیک (biosynthetically) است؛ یعنی در ترکیب آنها از حیوانات یا هرچیز وابسته به آنها استفاده شده است؛ بنابراین خطر آلرژی و حساسیت به فیلر را کاهش می‌دهد. این نوع از فیلرها نتیجه بسیار طبیعی، بدون عارضه و تغییر حالت خواهند داشت.

فیلرهای کلاژن (collagen)

تزریق کلاژن باعث جوانسازی و احیا پوست‌های آسیب دیده بر اثر آفتاب و افزایش سن می‌شود. پوست ما از 3 لایه تشکیل شده است. لایه دوم پوست درم (Derm) نام دارد که درست زیر لایه سطحی پوست (اپیدرم) قرار گرفته است. در لایه درم، عروق خونی، اعصاب و فولیکول های مو قرارگرفته اند؛ اما این لایه عمدتاً از پروتئینی به نام کلاژن تشکیل شده است. کلاژن، ماده اصلی برای قوام پوست ما می‌باشد که با ایجاد شبکه‌ای از فیبرها باعث رشد سلول‌های پوستی و رگ‌های خونی در پوست می‌شود.

همچنین این ماده در دندان‌ها، غضروف و استخوان‌های ما نیز وجود دارد. علم پزشکی با درک ارزش این ماده، از آن استفاده‌های متنوعی برای احیا زخم‌ها، جوانسازی و به عنوان پرکننده و حجم دهنده زیر پوست می‌کند. یکی از درمان‌های محبوب تزریق کلاژن برای حجم دهی لب می‌باشد. مواد کلاژن از پوست انسان و یا حیوانات مانند پوست گاو یا خوک گرفته می‌شود.

– فیلرهای دائمی که در بدن دیرتر جذب می‌شوند. این فیلرها کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند و ماندگاری بالاتری دارند.

فیلرهای PMMA (polymethyl-methacrylate)

این نوع فیلرهای پرکننده نیمه دائمی محسوب می‌شوند و اغلب برای درمان چین‌وچروک‌های متوسط و عمیق، خطوط و شیارها و یا خطوط نازولیبیال استفاده می‌شود. همچنین می‌توان برای پرکردن جای خالی اثرات زخم‌ها و یا حجم دهی لب از این فیلرها استفاده کرد.

هنگامی که به دنبال یک درمان دائمی برای پرکردن چین وچروک ها هستید. PMMA ها را جایگزین خوبی برای فیلرهای هیالورونیک اسید و یا کلاژن هستند. یکی از نکات منفی این فیلرها تعداد جلسات متعدد برای تزریق به منظور حجم دهی مناسب و مدت زمان بالا (تقریبا سه ماه) برای رسیدن به نتیجه مطلوب می‌باشد. همچنین احتمال مشاهده این فیلر زیر پوست نیز وجود دارد.

فیلرهای پلی لاکتیک اسید (polyllactic acid)

فیلرهای پلی لاکتین اسید نوعی پرکننده مصنوعی محسوب می‌شوند که برای تزریق صورت کاربرد دارند و باعث تحریک بدن برای تولید کلاژن می‌شوند. از این ماده بیش از 40 سال برای ساخت نخ بخیه استفاده می‌شده است. این نوع فیلر برای نیمه پایینی صورت مانند خطوط خنده، حجم دهی لب و پرکردن خطوط عمیق کاربرد زیادی دارد. این نوع فیلرها برخلاف دیگر فیلرها نتایج فوری ندارد و با تحریک بدن برای تولید کلاژن پس از چند ماه نتایج مطلوب دیده خواهد شد.

این نوع فیلرها نیمه دائم می‌باشند با این حال شما نیازمند تزریق فیلر در هر ماه هستید و این کار را تا 3 ماه اول درمان باید انجام دهید تا فرم مناسب و نتیجه دلخواه ایجاد گردد. تزریق این فیلر به تبحر خاص پزشک برای گرفتن اثر مناسب و طولانی مدت دارد.

نحوه تزریق فیلر

قبل از انجام فرایند درمان، ناحیه مورد نظر تمیز شده و یک داروی بی‌حس‌کننده موضعی به آن محل اعمال می‌شود. بسیاری از فیلرها خود حاوی داروی لیدوکایین (نوعی بی‌حس‌کننده موضعی) هستند. این دارو جهت کمک به حداقل رساندن درد در حین و پس از درمان در فیلر ها گنجانده می‌شود. بسته به محل درمان و نوع محصول، فرد قادر خواهد بود تا بلافاصله پس از تزریق فیلر نتایج آن را مشاهده کند. افراد قادر خواهند بود تا بلافاصله پس از درمان به فعالیت‌های معمول خود بازگردند. با این حال، جراح از آنها خواهد خواست تا یک روز را استراحت کرده و از ورزش کردن یا انجام فعالیت‌های شدید اجتناب کنند.

مزایای فیلرهای پوستی

در حالی که فیلرهای پوستی گاهی به فیلر های رفع چروک نیز شناخته می‌شوند؛ اما می‌توانند عملکردی بسیار بیشتر از رفع چروک داشته باشند. فیلرهای پوست در رفع بسیاری از مشکلات رایج مفید هستند که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صاف کردن خطوط اطراف بینی و دهان: این موارد به خطوط ماریونت، لبخند یا پرانتزی نیز شناخته می‌شوند.
  • افزایش و بازگردانی حجم از دست رفته گونه و شقیقه
  • کاهش ظاهر خطوط عمودی لب‌ها
  • برجسته‌سازی و حجم دهی به لب‌ها
  • صاف کردن چین‌های اطراف چانه
  • بهبود تقارن در اجزا صورت

عوارض جانبی فیلر

استفاده از این محصولات ممکن است باعث بروز مشکلات جدی مانند:

  • عفونت
  • انسداد رگ‌ها
  • مرگ بافت‌ها، سکته و یا کوری گردد.

فیلر برای چه کسانی مناسب نیست؟

هرچند تزریق فیلر را می‌توان یک روش نه‌چندان تهاجمی و کم و بیش کم‌خطر دانست، اما باز هم اشخاصی هستند که کاندیدای مناسبی برای این روش درمانی به‌حساب نمی‌آیند. مبتلایان به دیابت، اختلالات خونریزی دهنده، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های عصبی عضلانی و اشخاصی با سابقه به حساسیت شدید به مواد شیمیایی، تنها با نظر مستقیم پزشک مرتبط با بیماری باید تزریق فیلر را انجام دهند. علاوه بر این، اشخاص باردار یا افرادی که در حال شیردهی هستند نباید به‌هیچ‌وجه از روش‌های مختلف درمانی فیلر استفاده کنند.به‌طورکلی افراد سالم و فاقد بیماری‌های پوستی و حساسیتی که از دخانیات استفاده نمی‌کنند، بهترین کاندیدا‌های استفاده از فیلر در نقاط مختلف صورت و بدن هستند.

منبع:

youtube.com

leverageedu.com

دکمه بازگشت به بالا