برترین های کار و کسبعمومی

آموزش دوخت سایبان آفتابگیر برای ویلا

بی‌شک مقاوم‌ترین ابزار، وسایل و تجهیزات، وقتی مدام در معرض باد، باران و نور خورشید قرار داشته باشند سریع‌تر دچار آسیب خواهند شد و به شکلی عمر مفید آن‌ها کوتاه‌تر می‌شود. سایبان پارکینگ با ساختار ساده خود می‌تواند تا حد زیادی این مشکل را کنترل کرده و مانع از صدمه دیدن ماشین و تجهیزات شود. این سازه در اکثر مواقع ساختار پیچیده‌ای ندارد اما با توجه به مورد مصرفی که دارد با طراحی و به اشکال گوناگون ساخته می‌شود. در ادامه بیشتر در مورد سایبان، انواع آن و البته مراحل ساخت سایبان با قوطی توضیح خواهیم داد.

سایبان سازه‌ای تطبیق‌پذیر و کاربردی است که فضایی محفوظ در برابر عوامل محیطی فرساینده ایجاد می‌کند. استفاده از فولاد برای ساخت این سازه آن را مستحکم‌تر و بادوام‌تر می‌کند. سایبان‌ برای تمامی فضاها از خصوصی چون پارکینگ تا عمومی مثل پارک و تجاری چون مراکز خرید کاربرد دارد. باتوجه به کاربرد و مورد مصرف سایبان، طراحی و ساخت آن تاحدی تغییر پیدا می‌کند. بر همین اساس می‌توان آن‌ها را به دسته بندی‌های مختلفی تقسیم نمود که قطعا هر نوع برای هدفی خاص مناسب‌تر است.

  1. سایبان ماشین

پارکینگ فضایی ضروری برای تمامی ساختمان‌ها اعم از اداری، تجاری و مسکونی است اما هنوز هم هستند بناهایی که فضایی جدا و تفکیک شده به عنوان پارکینگ ندارند. در این مواقع خودرو باید در خیابان و یا درون محوطه‌ی حیاط قرار بگیرد. در ساختمان‌های مسکونی حیاط‌دار برای محافظت از خودرو در برابر اثر تخریبی باد و باران از سایبان حیاط استفاده می‌کنند. برای این منظور می‌توان از سایبان برقی هم استفاده کرد. علاوه بر این بسیاری از مراکز تجاری، اداری و گردشگری هم پارکینگ مسقف ندارند و از سایبان برای محفوظ  نگه داشتن ماشین استفاده می‌کنند.

  1. سایبان فنری

یکی از مدرن‌ترین انواع سایبان است که با نصب موتور می‌توان آن را به سایبان برقی تبدیل کرد. قیمت به صرفه و نصب آسان از جمله مهم‌ترین مزایای این نوع سایبان است. این سایبان‌ها مجهز به روکش ضدآب هستند و سایه بسیار مناسبی ایجاد می‌کنند به همین دلیل بیشتر به عنوان سایبان مغازه از آن‌ها استفاده می‌شود. این سایه به بهتر دیده شدن ویترین مغازه هم کمک می‌کند.

  1. سایبان دوطرفه (Double Pente)

پایه اصلی و بخش جمع شونده، وسط سایبان قرار می‌گیرد. به عبارتی این نوع سایبان شبیه به شیروانی است که سایبان‌های آن از دوطرف به سمت مرکز جمع می‌شود. گزینه‌ای ایده‌آل برای فضای باز رستوران‌ها هستند که بسته به شرایط می‌توان آن را باز یا بسته نگه داشت. بر روی پایه‌ها، پارچه‌ای نرم و منعطف اما مقاوم قرار می‌گیرد.

  1. سایبان کالسکه‌ای

از جمله قدیمی‌ترین انواع سایبان هستند که از گذشته بیشتر برای مغازه‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفته‌اند. باز و بسته می‌شوند و باتوجه به این که بیشتر برای مغازه‌ها از این نوع سایبان استفاده می‌کنند حتی به عنوان فضایی برای نصب تبلیغات هم کاربرد دارد. این نوع از سایبان یکی از نمونه‌های کلاسیک و البته کاربردی سایبان است.

  1. سایبان چتری

طراحی ویژه این سایبان باعث شده برای انواع فضاها مثل باغ، پارک و حیاط کاربرد داشته باشد. تعداد پایه‌های این سایبان بستگی به ابعاد و اندازه‌های آن دارد. به دو شکل ثابت و متحرک تولید می‌شوند. پایه‌های چتر سایبان ثابت درون زمین محکم می‌شود اما پایه‌های نمونه متحرک را با دست می‌توان جا‌به‌جا کرد. بعضی نمونه‌های کوچکتر این نوع سایبان هم تنها به یک پایه وصل شده و شبیه به چتر از بالا باز می‌شود.

  1. آفتابگیر

آفتابگیر یکی از ساده‌ترین انواع سایبان است که اتفاقا وزن بسیار کمی هم دارد. از یک جهت به دیوار متصل شده و از جهت دیگر به ساده‌ترین شکل باز و بسته می‌شود.

  1. سایبان استخر

برای استخرهای خصوصی اغلب از سقف‌های متحرک استفاده می‌شود. سایبان استخری بیشتر در استخر‌های روباز عمومی و ورزشگاه‌ها طرفدار دارد. انواع بسیار متنوعی با نام‌های پاویلون، بادبانی، پارکینگی، کشویی و گلخانه‌ای دارد.

  1. سایبان آکاردئونی

زمان جمع شدن این نوع سایبان، پارچه آن شبیه به آکاردئون جمع شده و روی هم تا می‌خورد به همین دلیل با این نام در صنعت شناخته می‌شود. گزینه‌ای مناسب برای نمایشگاه‌های موقت، هتل و تالارهاست.

مراحل ساخت سایبان با قوطی

ساختن یک سایبان با استفاده از قوطی یا یا لوله فولادی می‌تواند یک پروژه جالب و کاربردی باشد، پروژه ای که هم جذاب و سرگرم کننده است و هم نتیجه کاربردی ای دارد. اگر کمی فنی باشید قطعا از پس ساخت یک سایبان برای اتومبیل، ویترین مغازه و یا یک سایبان چند منظوره در حیاط خانه برمی آیید .

در ادامه مراحل اصلی ساخت سایبان با قوطی را گام به گام برای شما شرح می‌دهیم:

ابزارهای لازم :

شما برای ساخت یک سایبان متوسط برای خانه یا محل کار خود به ابزارهای خاص، پیشرفته و یا بزرگی نیاز ندارید، مهمترین ابزارهای مورد نیاز :

  1. فرز با سنگ برش و ساب
  2. دستگاه جوش برق با الکترود 2 یا ضخیمتر
  3. دریل دستی با مته 3، 5 و 8
  4. پیچگوشتی شارژی یا برقی که البته اگر دریل شما دور عکس دارد می توانید از همان استفاده کنید.
  5. پیچ گوشتی های معمول و …
  6. ابزارهای ایمنی مانند دستکش، عینک و ماسک .
    حتما از وسایل ایمنی مناسب استفاده کنید، دستکش، عینک کار و حتی الامکان کفش کار می تواند تا حد زیادی ایمنی شما را در کار بالا ببرد، سعی کنید تا حد ممکن تنها کار نکنید داشتن یک همکار میتواند کار را لذت بخش تر کرده و از خطرات آن بکاهد.

مواد اولیه لازم:

1- لوله‌ یا پروفیل فولادی با قطر و ضخامت دلخواه

2- ورق آهنی برش خورده به عنوان زیر سری یا صفحه ستون پایه ها

  • ضخامت 5 میل به بالا 10 سانت در 10 سانت- اتصالات فلزی (مانند کلاهک‌ها، پایه‌ها و …)

3- پوشش آفتابگیر

  • اگر سری به چادردوز های میدان سپاه تهران بزنید با دنیایی از پارچه ها، چادر ها و برزنت های مختلف آشنا میشوید در قیمت های مختلف، که بسته به کاربرد و صلیقه خود باید جنس و رنگ آن را انتخاب کنید. قطعا کار برش و دوخت چادر را هم باید به آنها بسپارید. مد نظر داشته باشید که برخی چادرها بیشتر از چند ماه در مقابل آفتاب دوام نمی آورند ولی قیمت ارزانی دارند، در مقابل چادرهای کانتینری تا چند سال کیفیت خود را حفظ می کنند.

4- اتصالات و پیچ های سر مته .

مراحل انجام کار:

  1. طراحی و برنامه‌ریزی:

– قبل از شروع به کار، یک طراحی دقیق از سایبان خود داشته باشید، اگر به نرم افزارهای طراحی مسلط هستید که چه بهتر اگر نیستید نقشه خود را دستی و دقیق ترسیم کنید، در نقشه طول هر کدام از اجزا، شکل برش سر و ته آن و نحوه اتصالش ( چه جوش و چه پیچ و مهره ) به اجزا دیگر را مشخص کنید .

  1. قرار دادن صفحه ستون ها

محل پایه ها را مشخص کنید زیر هر پایه را مقداری گود کنید و ملات سیمان محکمی درون آن ریخته و ورق های زیر سری را روی آن قرار دهید، اینها محل قرارگیری پایه های سایبان خواهد بود و قوطی های پایه روی آنها جوش میشوند .

  1. برش لوله‌ یا پروفیل ها:

– همه چیز با برش آغاز میشود، با استفاده از ابزار مناسب ( فرز، فرز انگشتی یا حتی اره دستی )  لوله‌ یا پروفیلهای فولادی خود را به ابعاد مورد نیاز ببرید. از ابزارهای ایمنی مانند دستکش و عینک استفاده کنید مخصوصا در زمان استفاده از فرز.

  1. جوشکاری و اتصال

– ابتدا پایه ها را روی زیر سری در زاویه مناسب قرار داده و جوش دهید و پس از آن بر اساس نقشه خود، قطعات دیگر را به ستون اتصال دهید. دو روش اصلی برای اتصالات وجود دارد، پیچ و مهره کرده و جوشکاری که پیشنهاد ما جوشکاری است. چرا که هم سرعت بالایی دارد و هم استقامت و دوام جوش بالاست .

  1. سنباده زنی و ساب:

– لوله‌ یا پروفیلها را با فرز ساب زده و اضافات جوش و برش را بگیرید، این مرحله به کیفیت و دقت و زیبایی کار می افزاید.

  1. پوشش دهی جلوگیری از زنگ زدگی:

– برای جلوگیری از زنگ زدگی و البته زیبایی اسکلیت کار حتما آن را رنگ آمیزی کنید. میتوانید از رنگهای پایه آب یا پایه تینر استفاده کنید که پیشنهاد ما پایه تینر است.

  1. تزئین ،تکمیل و نصب چادرها:

– زمان نصب چادرها رسیده است . همچنین با اضافه کردن جزئیات تزئینی مانند دسته‌ها، دستگیره‌ها یا سایر آیتم‌های دلخواه، سایبان خود را زیباتر کنید.

 

دکمه بازگشت به بالا