نماد سایت patc

رهبران جهان برای مبارزه با مقاومت ضد میکروبی متحد می‌شوند

رهبران جهان برای مبارزه با مقاومت ضد میکروبی متحد می‌شوند

چهارمین کنفرانس جهانی وزیران عالی رتبه روز گذشته (شنبه) با تصویب بیانیه «جده» به پایان رسید که در آن تعهدات مهمی مانند ایجاد یک پانل علمی جهانی برای رسیدگی به معضلِ بهداشتی «مقاومت ضد میکروبی» یا AMR بررسی شد.

به گزارش patc، در این کنفرانس همچنین موضوعات دیگری از جمله راه‌اندازی یک پل بیوتکنولوژی برای ترویج تحقیق و نوآوری و ایجاد یک مرکز آموزشی برای افزایش آگاهی عمومی در مورد این موضوع، بررسی شد.

مقاومت ضد میکروبی یا AMR که کارشناسان بهداشتی از آن به عنوان «قاتل خاموش» یاد می‌کنند در حال حاضر سالانه جان ۱.۱۴ میلیون نفر را می‌گیرد و اگر اقدام فوری انجام نشود، این رقم تا سال ۲۰۵۰ میلادی به ۳۹ میلیون نفر خواهد رسید.

این کنفرانس که روز پنج‌شنبه آغاز شد، با حضور بی‌سابقه وزیران بلندپایه از کشورهای مختلف برگزار شد و بر پیشگیری از عفونت، دسترسی عادلانه به آنتی بیوتیک ها و تقویت نوآوری در راه‌حل‌های بهداشتی، تمرکز داشته است.

این کنفرانس همچنین بر نیاز به وحدت جهانی در پرداختن به معضل مقاومت ضد میکروبی، تضمین اثربخشی مداوم داروهای ضد میکروبی و حفاظت از سلامت عمومی در سراسر جهان تأکید کرد.

در بیانیه مطبوعاتی که پس از کنفرانس منتشر شد، آمده است: «فهد بن عبدالرحمن الجلاجل»، وزیر بهداشت عربستان بر فوریت مقابله با مقاومت ضد میکروبی تاکید کرد و خواستار افزایش همکاری بین المللی برای مقابله با این چالش شد.

الجلاجل گفت: ما باید روی مشارکت‌های موجود تمرکز کنیم و اتحادهای جدیدی را برای تأمین سلامت، ایمنی و توسعه جهانی ایجاد نماییم

به گزارش آناتولی، همچنین «تدروس آدهانوم قبریسوس»، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت، تأثیر مخرب مقاومت ضد میکروبی را با تأثیر ویرانگر تغییرات آب و هوایی از نظر تأثیر حیاتی آن بر سلامت جهانی مقایسه کرده و بر پتانسیل آن برای تضعیف اثربخشی داروهای نجات دهنده زندگی انسان‌ها، تاکید کرده است.

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا در سال ۲۰۱۹ میلادی بیش از ۲.۸ میلیون آمریکایی به عفونت‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک‌ها مبتلا شدند و بیش از ۳۵ هزار نفر از آنها هم جان باختند.

در سراسر جهان، مرگ و میر ناشی از عفونت‌های مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها در حال حاضر بیش از پنج میلیون نفر در سال است و انتظار می‌رود طی چند دهه به ده‌ها میلیون نفر افزایش یابد.

«برندا ویلسون»، پروفسور میکروبیولوژی دانشگاه «ایلینویز» گفت: ما در میانه این بحران قرار داریم.

وی مدعی شد ایالات متحده قبل از همه گیری (کووید) در برابر مقاومت آنتی‌بیوتیکی پیشرفت قابل توجهی داشته است. به خاطر پیشگیری و کنترل بهتر عفونت‌ها و مراقبت بهتر، مرگ و میر ناشی از مقاومت آنتی‌بیوتیکی از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ به طور کلی ۱۸ درصد و در بیمارستان‌ها ۳۰ درصد کاهش یافت.

این در حالیست که بنابر آمار موجود، همه‌گیری کووید ۱۹، بیمارستان‌ها و سایر مراکز مراقبت‌های بهداشتی را به نقطه شکست در سال ۲۰۲۰ نزدیک کرد و منجر به افزایش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها، اشکال در پیشگیری از عفونت‌ها و افزایش قابل توجه عفونت‌های مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها در بیمارستان‌های آمریکا شد. به این ترتیب، عفونت‌ها و مرگ و میرهای ناشی از مقاومت آنتی‌بیوتیکی در بیمارستان‌ها حداقل در آن سال ۱۵ درصد افزایش یافتند.

همچنین «ویلیام هانیج»، مدیر مرکز دینامیک بیماری‌های واگیردار در دانشگاه «هاروارد» هشدار می‌دهد: بسیاری از جراحی‌ها بدون وجود آنتی‌بیوتیک‌ها برای جلوگیری از عفونت‌های بعدی، امکان پذیر نیست.

به علاوه بیمارانی که تحت درمان با استروئیدها هستند یا سرطان دارند به دلیل ایمنی پایین بدنشان به آنتی‌بیوتیک‌ها نیاز دارند.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل