برترین های کار و کسبعلمی و پزشکی

چگونه فاصله دندان را پر کنیم؟

یکی از نشانه‌های زیبایی دندان‌ها داشتن فاصله مناسب میان آنها است. در بسیاری از افراد که فاصله دندان ها بسیار زیاد است و یا در اثر پوسیدگی و شکستگی ایجاد شده است که با پر کردن دندان این مشکل برطرف می شود. به چند روش می‌توان بستن فاصله دندان‌ها را انجام داد. وجود این فاصله برای کشیدن نخ دندان اهمیت بسیاری دارد که باید به اندازه بسیار باریکی بین دندان‌ها فاصله باشد.

اگر در کودکی فاصله میان دندان‌ها زیادتر از حد معمول باشد به دلیل اینکه در بزرگسالی استخوان‌های فک رشد کرده و سایز فک تغییر می کند، فاصله میان دندان‌ها بیشتر از قبل شده و دندان‌ها جلوه زشتی به خود می‌گیرند. فاصله زیاد میان دندان‌ها ممکن است علت پزشکی داشته باشد و بهتر است به مراجعه کنید.

فاصله بین دندان ها (دیاستم)

به فاصله بین دندان‌ها یا شکاف ایجاد شده بین دندان‌ها به اصطلاح “دیاستم” می‌گویند. عارضه دیاستم می‌تواند در هرجای دهان ایجاد شود که در بیشتر اوقات در فک فوقانی و دو دندان جلو اتفاق می‌افتد. این شرایط هم در بزرگسالان و هم کودکان ممکن است رخ دهد، البته در کودکان با رشد دندان‌های دائمی این فاصله تا حدودی از بین می‌رود.

علل فاصله بین دندان‌ها

اینفوگرافیک علل فاصله بین دندان ها

عدم تناسب اندازه استخوان فک و دندان‌ها

در بعضی از افراد، تناسب اندازه استخوان فک و دندان‌ها برقرار نیست. در صورتی که ناهماهنگی و ناسازگاری استخوان فک با دندان‌ها وجود داشته باشد، شاهد فاصله بین دندان‌ها و تراز نبودن آن‌ها می‌شویم که این شرایط باعث بروز فاصله بین دندان‌ها شده و از زیبایی دندان‌ها می‌کاهد.

غایب بودن دندان‌ها

همانطور که گفته شد بعضی اوقات یک فرد ممکن است بر اثر ژنتیک دندان‌های کوچک داشته باشد یا ممکن است بعضی از دندان‌ها غایب باشد که به اصطلاح متریال دندانی آن فرد کم است. در این صورت غایب بودن دندان‌ها به دلیل ایجاد فاصله بین دندان‌ها باعث کمتر شدن زیبایی فرد می‌شود.

فرنوم با چسبندگی قوی

لبیال فرنوم بافت نرمی است که توسط بخش جلو لثه‌ دندان‌های جلویی فک بالا را به بخش داخلی لب بالا متصل می‌کند. فرنوم یک زائده کوچکی است که با بالا نگه داشتن لب بالا قابل مشاهده است. زمانی که سایز فرنوم بزرگ شود باعث ایجاد فاصله بین دندان‌ها می‌شود،در صورتی که فرنوم به حالت قبلی خود برگردد فاصله بین دندان‌ها شایع تر می‌شود.

سایز کوچک دندان‌ها

در بدن انسان مانند هر عضوی از بدن که ممکن است ابعاد و اندازه مختلفی داشته باشد؛ بعضی اوقات سایز دندان‌های یک فرد گاها به صورت ارثی یا ژنتیکی ممکن است کوچک باشد. کوچک بودن سایز دندان‌های فوقانی، باعث ایجاد فاصله بین دندان‌ها می‌شود.در بسیاری از افراد فقط یکی از دندان‌ها اندازه کوچکتری از بقیه دارد، ولی در برخی موارد می‌تواند یک سندروم ژنتیکی باعث این عارضه شود.

بیماری‌های لثه

یکی از دلایل ایجاد فاصله بین دندان‌ها، بیماری‌های لثه‌ است که با ضعیف شدن و یا تحلیل رفتن استخوان فک اتفاق می‌افتد. در این صورت باعث لق شدن دندان یا افتادن آن شده، که در نهایت باعث ایجاد فاصله بین سایر دندان‌ها می‌شود. در صورتی که بیماری لثه وجود داشته باشد دندان‌ها ثبات کافی داخل لثه و بافت نگهدارنده دندان نخواهد داشت. در این شرایط با فشار‌های نرمالی از سمت زبان، گونه یا لب ها دچار تغییر موقعیت شده و باعث ایجاد فاصله بین دندان‌ها می‌شود.

عوارض فاصله بین دندان

حتی اگر شما دندان‌های سفیدی داشته باشید اما فاصله میان آن‌ها متناسب نباشد، نمی توانید از لبخند زیبایی برخوردار باشید و قطعاً همیشه سعی می کنید کوتاه صحبت کرده تا دندان‌هایتان کمتر در دید قرار بگیرند.

گیر کردن مواد غذایی در فاصله موجود در بین دندان‌ها باعث فاسد شدن و می‌شود و با بوی بد دهان و دندان مواجه می شوند. باکتری‌ها و خورده‌های غذا که در مدت زمان طولانی بین دندان‌های افراد می‌ماند باعث بروز مشکلات لثه‌ای و زخم شدن لثه‌ها می‌شود.

فاصله زیاد بین دندان‌ها باعث می‌شود تا فک‌ها خود را بزرگ‌تر نشان داده و لب‌های شما نیز جلوه ی بد فرمی داشته باشند. اما لازم است بدانید امروزه می‌توان با انواع روش‌های دندانپزشکی فاصله میان دندان از بین برده و از ادامه این بیماری‌ها جلوگیری کرد.

درمان های زیبایی

بستن فاصله بین دندان با کامپوزیت

یکی از روش‌های درمان فاصله بین دندان‌ها استفاده از کامپوزیت دندان است. این روش برای آن دسته از افرادی مناسب است که می‌خواهند در سریعترین زمان ممکن مشکل خود را حل نمایند. کامپوزیت موادی است که همرنگ دندان بوده و روی دندان قرار می‌گیرد که با استفاده از اشعه مخصوص به دندان چسبیده ، سفت و محکم می‌شود. از کامپوزیت ها در بازسازی دندان شکسته یا از بین رفته و یا در اصلاح دندان از نظر زیبایی استفاده می‌شود.

بستن فاصله بین دندان با لمینت

لمینت دندان یک لایه نازک است که در سطح جلویی دندان چسبیده می‌شود. هنگام استفاده از لمینت ابتدا قسمت کوچکی از مینای دندان برداشته می‌شود تا مواد لمینت به خوبی در جایگاه مناسب قرار گیرد. در بیشتر مواقع لمینت انجام می‌شود تا ظاهری طبیعی تر و زیباتری داشته باشد.از لمینت برای درمان اختلالات عملکردی دندان و درمان آسیب‌دیدگی‌های دندان و یا رفع مشکلات زیبایی استفاده می‌شو که همچنین استفاده رایج آن برای پر کردن فاصله بین دندان است.

بستن فاصله دندان به وسیله ارتودنسی

ارتودنسی یکی از قدیمی ترین و اصولی ترین روش‌های درمان یا بستن فاصله دندان می‌باشد. برای انجام ارتودنسی دندان حتما باید به پزشک متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید. دکتر متخصص پس از معاینه با توجه به فاصله دندان‌ها مدت زمان و چگونگی ارتودنسی را ارزیابی می کند. لازم به ذکر است برای کودکانی که هنوز دندان شیری دارند باید صبر کرد تا دندان های دائمی رشد کنند و سپس در صورت مشاهده فاصله برای بستن فاصله این دندان‌ها اقدام کرد.

قبل از ارتودنسی بهتر است جرم گیری دندان انجام گیرد. بستن فاصله بین دندان ها با استفاده از ارتودنسی با توجه به وضعیت دندان های هر فرد متفاوت است بنابراین نحوه و محل قراردادن بند های ارتودنسی باید باتوجه به وضعیت دندان‌ها و تشخیص دکتر متخصص ارتودنسی تعیین گردد. در این صورت نصب براکت های اتودنسی و بند های ارتودنسی در نهایت باعث حرکت دندان ها شده و فاصله اضافی میان دندان هارا از بین می‌برد

آیا از بین بردن فاصله دندان در خانه امکان‌پذیر است؟

اگر شما به دنبال روش‌های خانگی برای از بین بردن فاصله بین دندان ها هستید باید بدانید که مشکل فاصله بین دندانی معمولا با روش‌های خانگی درمان نمی‌شود و نیاز به درمان اصولی تر دارد. اما به‌طور‌کلی روش براکت دندان نواری برای از بین بردن فاصله دندان در خانه وجود دارد.

براکت دندان نواری

اگر فاصله بین دندان‌های شما زیاد است این روش (بستن فاصله دندان با کش) برای شما مناسب نخواهد بود. برای از بین بردن فاصله بین دندان‌ها در خانه، از براکت‌های (DIY) استفاده می‌شود. این براکت، نوار دندان نیز نامیده می‌شود. نوار دندان نوعی ابزار چسب مانند است که اطراف دندان قرار می‌گیرد.

بستن فاصله بین دندان ها با کامپوزیت یا روکش لمینت (پر كردن فاصله بين دندانها با مواد)

بستن فاصله دندان با کامپوزیت (پر كردن فاصله دندان با كامپوزيت)

بستن فاصله دندان با کامپوزیت یا پر كردن فاصله دندان با كامپوزيت روش دیگری برای بستن فاصله بین دندان ها است. امروزه استفاده از رزین کامپوزیت، برای پرکردن فاصله بین دندان‌ها رایج شده است. زیرا برخلاف ارتودنسی در یک جلسه انجام شده و برای دیاستم دندان ناشی از داشتن دندان‌های کوچک‌ گزینه مناسب‌تری است. از طرفی، دیگر نیازی به صرف هزینه زیاد برای ارتودنسی نیست.

دندانپزشک از رزین کامپوزیت که ساختار بتونه‌ای و همرنگ دندان دارد برای پرکردن و بستن فاصله بین دندان‌ها استفاده می‌کند. در نهایت برای سخت شدن رزین نیاز به تابش نور ماواءبنفش یا لیزر است. درصورتی‌که بخشی از کامپوزیت به‌مرور زمان از بین برود، امکان ترمیم آن در طی یک جلسه وجود دارد.

بستن فاصله بین دندان ها با لمینت سرامیکی

با وجود مزایای عالی کامپوزیت دندان‌ها و خطرات اندک آن برای مینای دندان، گاهی به‌دلیل وجود فاصله بین دندانی خیلی زیاد یا نامنظم بودن بیش‌ازحد، دندانپزشک نصب ونیرهای سرامیکی را توصیه می‌کند. ابتدا دندانپزشک پس از مشاهده رادیوگرافی و معاینه دقیق، یک قالب‌گیری از دندان‌های مورد نظر انجام می‌دهد. زیرا باید هرکدام از ونیرها یا روکش‌های لمینت کاملا روی دندان‌ها بنشینند. بدین‌شکل، می‌توانند با پنهان کردن فضای پشتی خود برای اصلاح فاصله بین دندان‌ها موثر باشند.

در روش بستن فاصله بین دندان ها با لمینت سرامیکی، دندان‌ها تراشیده می‌شوند تا سطح صیقلی آن‌ها از بین برود. سپس به کمک محلول پاک‌کننده، سطح دندان‌ها تمیز شده و پس از خشک شدن روکش موقت نصب می‌شود. پس از آماده شدن روکش اصلی لمینت در لابراتوار، دندانپزشک اقدام به نصب آن می‌کند.

 

دکمه بازگشت به بالا