راهنمای جامع ساخت سوله

ما در این پست اطلاعاتی جامع درباره روش صحیح ساخت سوله در اصفهان در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم. همانطور که می دانیم سوله سازه‌ای فلزی ساخت اسکلت فلزی با سقف شیب‌ دار است که بر اساس محاسبات فنی خاص طراحی و ساخته می‌ شود.

ساخت سوله صنعتی |ساختمان

از آنجایی که از سوله برای ساخت سالن های بزرگ کارخانه‌ ها، تعمیرگاه‌ ها ، اسکلت ساختمان، فروشگاه‌ ها ، انبارها ، مرغداری‌ ها ، آشیانه‌ های هواپیما و سالن‌ های ورزشی که با قاب‌ هایی با دهانه بزرگ نیاز است استفاده می‌ شود به همین دلیل باید از تیرورق در پروفیل‌ های سوله استفاده نمود.

با ما همراه باشید تا در ادامه خواهیم گفت :

  • نحوه ساخت سوله ارزان
  • اجزای سوله
  • انواع سوله

نحوه صحیح ساخت سوله های فلزی

همانطور که در ابتدای مقاله عرض کردیم از سوله در سایز های متفاوت برای ساخت اماکن صنعتی استفاده می شود و با توجه به متراژ زمین ، اندازه قاب و تیر و ستون در طراحی سوله متفاوت می باشد و باید جهت ساخت تیر و ستون های سوله اقدام به ساخت تیرورق نمود زیرا به دلیل بزرگ بودن ابعاد تیر و ستون‌ ها و دهانه سوله، نمی‌ توان از پروفیل‌ های موجود در بازار استفاده نمود.

درست است که برخی از اتصالات میان اجزای سوله از طریق جوش انجام می گیرد اما سوله یک سازه پیچ و مهره ای بشمار می آید زیرا بیشتر اتصالات میان اجزای آن بوسیله پیچ و مهره صورت می گیرد. یکی از دلایل پرطرفدار بودن این سازه همین اتصال اجزا با پیچ و مهره می باشد زیرا نصب آن در چند روز صورت می گیرد و این امر باعث صرفه جویی فراوان در وقت و هزینه تمام شده می‌گردد.

سوله ها دارای وزن سبک بوده و به عبارتی ضد زلزله می باشند و می توانند در مقابل سرعت باد تا بیش از ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت مقاومت نمایند و همچنین به دلیل داشتن شیارهای متعدد بر روی سطح خود جریان هوا به عنوان یک پوشش عایق در آن‌ ها عمل می‌کند.  بهتر است از پوشش‌ های پلی اورتان در مناطق بسیار سرد و یا مناطق بسیار گرم برای عایق بندی بیشتر استفاده نمود.

قبل از انجام هر کاری در پروسه ساخت سوله مساله طراحی آن مطرح می باشد. مراحل ساخت و نصب سوله بسیار حائزه اهمیت است اما طراحی سوله از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد. جهت ساخت یک سوله ایمن و مطمئن باید در طرحی اجزای آن دقت نماییم.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی طراحی سوله به کمک نرم افزارهای طراحی انجام می شود هر چه نرم افزار ها و تجهیزات بروز و جدید باشند نقشه و خروجی دقیق تر در اختیار خواهیم داشت که ساخت سازه را تسهیل می کند البته میزان توانایی و تجربه طراح نیز در این زمینه دخیل می باشد.

گام بعدی پروسه ساخت سوله، ساخت اجزای سوله می باشد. سوله ها بر روی یک فونداسیون سبک قابل اجرا هستند همچنین نیازی به جوشکاری ندارند اما در حال حاضر به دلیل رقابت شدید در زمینه قیمت سوله و همچنین سرعت ساخت سوله دیگر روش های نصب قدیمی و سنتی جوابگو نیاز بازار نبوده زیرا روش های قدیمی به طبع زمان بر بوده و باعث اتلاف وقت و همچنین افزایش هزینه نصب می گردد. اجزای سوله باید طبقه نقشه مرحله به مرحله تحت نظر مهندسان سازه در کارخانه ساخته شود.

مرحله نهایی ساخت سوله، مرحله نصب سوله و برپایی آن می باشد که باید تحت نظر و همکاری تکنسین ها و مهندسان صورت بگیرد و اتصالات توسط پیچ و مهره و جوشکاری انجام شود و تمامی استاندارد ها سوله سازی رعایت شود و همچنین کیفیت و مقاومت اتصالات باید توسط مهندسین ناظر کنترل گردد.

اجزای تشکیل دهنده سوله ها

درست است که سوله ها دارای اجزا مشخص و تعریف شده ای  باشند اما تمامی این اجرا باید توسط مهندس محاسب جزء به جزء محاسبه گردد. در این بخش از مقاله اجزا مشخص سوله سازی را به شما عزیزان معرفی می نماییم.

  • میل مهارها
  • پوشش سقف
  • دیواره‌ها
  • نبشی سینه بندFlange stay
  • قاب خمشی با تکیه گاه ساده یا گیردار شامل ستون‌ها خرپاها یا رفترها
  • مهارهای طولی که عموماً به صورت قوطی با لوله هستند.
  • مهارهای عرضی که بادبندهای سقف جزی از آنهاست.
  • زد یا لاپه که در اندازه‌های ۶ و ۷ متر در بازار موجود است.
  • بادبندها به صورت میلگرد پیش تنیده یا پروفیل مورد استفاده قرار می‌گیرد
  • براکت‌ها که وظیفه انتقال بار جرثقیل به ستون را دارد

سوله ها به چند دسته تقسیم می شوند

سوله های فلزی اولیه تنها به یک روش ساخته می شدند که به آنها سوله های هشتی می گویند ولی با گذشت زمان و به وجود آمدن نیازهای مختلف و انجام اصلاحات و همچنین پیشرفت مواد اولیه و تجهیزات مدلهای مختلفی از سوله ها طراحی و ساخته شد که برخی از آنها شامل موارد زیر می باشند.

  • سوله تک دهانه به صورت ۸
  • سوله دو یا چند دهنه با ستون مشترک به صورت ۸۸ یا ۸۸۸ یا ۸۸۸۸

سوله دو دهانه به صوچگونه درآمدم به عنوان یک طراح سازه افزایش یابد؟

درآمد یک مهندس طراح به متراژ پروژه‌هایی وابسته است که در طول سال طراحی می‌کند. سقف متراژ طراحی نیز بسته به پایه طراح متفاوت است اما در حال حاضر به دلیل تعداد کارهای کم و از طرفی وجود طراحان زیاد در زمینه‌های عمومی طراحی مانند ساختمان‌های اداری و مسکونی، این درآمد به کمتر از نصف کاهش می‌یابد.

در حالی که معدود طراحان حرفه‌ای که به طراحی سازه‌های خاص نظیر سوله تسلط دارند، به دلیل کم بودن متخصصین در این حوزه در همین بازار کساد نیز به سقف درآمدشان دست پیدا می‌کنند.

چرا طراحان تک بعدی می‌شوند؟

اگر سری به سایت‌ها و فروشگاه‌های کتاب و منابع آموزشی بزنید، معدود منابعی پیدا می‌کنید که به آموزش طراحی سازه‌های خاص پرداخته باشند و آن‌هایی که هستند هم اکثرا آپدیت نیستند و اگر کمی از آن را ورق بزنید، می‌بینید که از آیین‌نامه‌های قدیمی یا ورژن‌های خیلی قبل نرم‌افزارها استفاده کرده‌اند. همیشه این ترس در طراحان وجود داشته است که:

  • آیا می‌توانم طراحی سوله را یاد بگیرم؟
  • آیا طراحی من تایید خواهد شد؟
  • امکان دارد جزئیات سوله جدید شده باشد و طرح من قدیمی باشد و پذیرفته نشود؟

ما پاسخ به این سوالات و رفع این مشکل همیشکی را در یک پکیج جامع آموزش طراحی سوله و سازه­‌های صنعتی، حل کرده‌ایم. بنابراین خواهید توانست به حرفه‌ای‌ترین شکل، سوله طرح کنید، تایید بگیرید و به درآمد لازم در طراحی برسید.

در ادامه با دوره جامع طراحی سازه­‌های صنعتی آشنا خواهید شد و خواهید دید چگونه می‌توان مهارتی خاص به‌دست آورد و در بازار کار طراحی حرفی برای ارائه داشت.

4 مزیت کلیدی دوره جامع آموزش طراحی سوله صنعتی سبزسازه

  1. هر نوع سوله‌ای با هر جزئیاتی!

در این آموزش صرفا یک پروژه مورد بررسی قرار نمی‌گیرد و به حالت‌های دیگری که برای تسلط به طراحی سوله و دیگر بخش‌های سازه‌های صنعتی لازم است نیز پرداخته می‌شود. بنابراین مهارت شما محدود به یک پروژه خاص نخواهد بود و از پس طراحی برخواهید آمد.

  1. اصیل و عمیق یاد بگیرید

در این دوره همه بخش‌های لازم برای طراحی که در آیین‌نامه‌ها آمده است بررسی خواهد شد و برای هر تصمیمی علت و سند آن را فراخواهید گرفت و لازم نیست خیلی از تنظیمات نرم‌افزار را به صورت پیش‌فرض قبول کنید! بلکه این شما خواهید بود که همیشه تعیین‌کننده طراحی و جزئیات آن خواهید بود.

  1. بیشترین زمان را خواهید خرید!

در دوره‌های حضوری معمولا هجویات و زمان تلف شده برای رفت و آمد کلاس‌ها و فاصله زمانی بین کلاس‌ها باعث خستگی و عدم تسلط شما به آموزش مدنظر در زمان کم می‌شود. ما در این دوره همه مطالب را به صورت طبقه‌بندی شده و بدون هجویات طوری بیان کرده‌ایم که شما بتوانید در کمترین زمان ممکن بیشترین بهره را از یک دوره آموزشی ببرید.

  1. داروی مسکن نمی‌خورید!

اکثر آموزش‌های موجود نقش مسکن را داشته و بیشتر نیاز دانشجویی را رفع می‌کنند و شما به سختی می‌­توانید پروژه‌ای را طرح کنید که تایید نظام مهندسی را گرفته و اجرایی باشد. اما در این دوره شما تجربه دو مدرس حرفه‌ای که سال‌ها کار اجرایی و سابقه کار در دفاتر فنی را دارند کسب خواهید کرد. بنابراین پس از این دوره خواهید توانست طرح مورد تایید نظام مهندسی و قابل اجرا انجام دهید.

با تهیه دوره آموزش طراحی سوله صنعتی سبزسازه چه چیزهایی دریافت می کنید؟

🔻33 ساعت ویدئو آموزشی طراحی سوله صنعتی از مقدماتی تا پیشرفته

🔻ابزارهای برنامه‌نویسی شده توسط مدرس دوره در بخش سوله 2

🔻فایل pdf ویدئو آموزشی این دوره شامل اسلایدهای تدریس شده توسط مدرسین

🔻فایل‌های جانبی شامل پروژه‌ها در نرم‌افزار سپ و فایل‌های اکسل بخش بارگذاری می‌توانید در پروژه‌های خود نیز از آن‌ها استفاده کنید.

دکمه بازگشت به بالا