برترین های کار و کسبعمومی

تنظیمات دوربین کانن برای فیلمبرداری

ترفندهای طلایی تنظیمات فیلمبرداری دوربین کانن

تنظیمات فیلمبرداری دوربین کنون برای فیلم برداری با دوربین DSLR تعبیه شده اند و به کاربر این امکان را می دهند که بتوانند با دوربین های حرفه ای خود از سوژه های مورد نظرشان فیلم ویدیویی تهیه کنند. فیلمبرداری با این دوربین ها ساده بوده و با انجام تنظیمات فیلمبرداری دوربین کانن به سادگی قابل انجام است.

در این مقاله قصد داریم تنظیمات فیلمبرداری با دوربین کانن را به صورت کامل توضیح دهیم تا کاربران دوربین های DSLR کانن بتوانند با کیفیت ترین فیلم ها را از سوژه های خود تهیه کرده و ثبت کنند. کاربران دوربین های حرفه ای canon در صورتی که در انجام تنظیمات فیلم برداری دوربین کانن با مشکل مواجه شدند می توانند با تماس با مرکز سخت افزار ایران، از تکنسین های حاضر در بخش تعمیرات این مرکز برای رفع مشکل خود کمک بخواهند. نمایندگی کانن مرکز سخت افزار ایران یکی از مراکز تخصصی انجام تعمیرات دوربین های حرفه ای canon بوده و تکنسین های تیم تعمیرات این مرکز با استفاده از پیشرفته ترین ابزارآلات حوزه لینک تعمیر دوربین کانن، اقدام به رفع انواع مشکلات دوربین می نمایند.

انواع تنظیمات فیلمبرداری دوربین کانن

با وجود آن که دوربین های DSLR به طور حرفه ای برای عکس برداری تولید شده اند، اما این مساله باعث نمی شود که شما نتوانید فیلم های جذاب و با کیفیتی با آنها تهیه کنید. برای این کار تنها کافی است از یک سری نکات ریز مطلع باشید تا بتوانید از حداکثر توان دوربین خود برای فیلمبرداری استفاده کنید. در این بخش تنظیمات فیلم برداری دوربین کانن را توضیح می دهیم که به شما کمک می کنند بتوانید ویدیوهای با کیفیتی تهیه کنید:

تعیین کیفیت در تنظیمات فیلم برداری دوربین کانن

همان طور که پیشتر اشاره شد یکی از مهم ترین موارد در ضبط ویدیوهایی حرفه ای کیفیت ویدیو است. در این بخش از تنظیمات فیلمبرداری دوربین کانن باید ابتدا به تعیین کیفیت فیلم برداری بپردازید.  توجه داشته باشید که کیفیت فیلم برداری را باید متناسب با هدف خود تعیین کنید. از جمله دیگر عواملی که در تعیین کیفیت فیلمبرداری و تنظیمات فیلمبرداری با دوربین کانن موثرند میت وان به حداکثر مدت زمان کلیپ نیز اشاره کرد.

تنظیمات فیلمبرداری با دوربین کانن مربوط به frame rate و کادربندی

معمولا در دوربین های DSLR به طور پیش فرض تعدادی کادر و فریم ریت های مختلف تعبیه شده است. عموما نرخ frame استاندارد در اروپا 25 فریم بر ثانیه و در آمریکا 30 فریم بر ثانیه است. در صورتی که در کنار این فریم ریت ها از اندازه فریم 1080 * 1920 نیز استفاده کنید به راحتی می توانید ویدیوهایی حرفه ای ضبط کنید.

علت آن است که در این فریم ریت و اندازه فریم جزئیات بسیار زیادی ضبط می شوند و حتی در صورت نمایش ویدیو بر روی صفحه نمایش های بزرگ نیز فیلم کاملا حرفه ای به نظر خواهد رسید. فریم ریت را بهتر است با توجه به اینکه در ویدیوی شما قرار است حرکات دوربینی نیز دیده شود یا خیر تنظیم کنید. به عنوان مثال در صورت نیاز به دیده شدن حرکت های دوربینی فریم ریت 30 فریم بر ثانیه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان خواهد آورد. در تنظیمات فیلمبرداری دوربین کانن در برخی دوربین ها قابلیت ضبط با نرخ فریم 60 فریم بر ثانیه نیز وجود دارد که فیلم های بسیار حرفه ای تری را ضبط خواهد کرد.

تنظیمات مربوط به فوکوس

در تنظیمات فیلمبرداری دوربین کانن یکی دیگر از مواردی که باید به آن دقت کنید تنظیمات مربوط به فوکوس است. این بخش یکی از موارد تنظیمات فیلمبرداری دوربین کانن است که تاثیر بسیار زیادی بر کیفیت ویدیوی ضبط شده دارد. در عکاسی عموما استفاده از فوکوس خودکار یا اتوفوکوس نتیجه خیلی خوبی را برای کاربر به همراه خواهد داشت، اما این قضیه در فیلم برداری این چنین نبوده و گاها ممکن است در حین فیلم برداری فوکوس از روی سوژه مورد نظر برداشته شود و کیفیت ویدیو پایین بیاید. به همین علت برای گرفتن ویدیوهای با کیفیت پیشنهاد می شود که از فوکوس دستی استفاده نمایید تا بتوانید شخصا فوکوس را بر روی سوژه های مورد نظر خود تنظیم کنید.

تنظیمات مربوط به AF

گاهی ممکن است کاربر به دلایلی مجبور به استفاده از اتوفوکوس شود. در چنین مواردی بهتر است برای بالا بردن کیفیت فیلم برداری از گزینه live و تشخیص چهره استفاده کنید تا تنظیمات فیلم برداری دوربین کانن در مورد فوکوس بهتر عمل کند. پیش از آن اما باید حواستان به quick mode باشد و از آن استفاده نمایید. در مقاله چگونه مشکل فوکوس دوربین کانن را برطرف کنیم؟ این موضوع مفصل تر توضیح داده شده است.

تنظیمات صدا و میکروفون

قطعا در تنظیمات فیلمبرداری دوربین کانن تنظیمات مربوط به صدا و میکروفون یکی از موارد بسیار مهم است. اما از آن جا که دوربین های DSLR بیشتر برای عکاسی تولید شده اند می توان گفت که میکروفون های داخلی آن ها برای کارهای فیلم برداری نسبتا حرفه ای مناسب نیست.

بنابراین در صورتی که قصد دارید با استفاده از دوربین حرفه ای canon خود فیلم های تبلیغاتی تهیه کنید بهتر است به فکر تهیه یک میکروفون خارجی یا به اصطلاح اکسترنال باشید. این میکروفون ها در بخش جلویی دوربین روی آن نصب می شوند و نه تنها می توانند صداهای اضافی مربوط به صحنه را تا حدودی حذف کنند، بلکه قابلیت حذف صدای مربوط به لنز و دوربین را نیز دارند.

برای جلوگیری از ایجاد نویز در فیلم ها باید مراقب باشید که سیم اتصال میکروفون به بدنه دوربین برخورد نکند. برای خرید میکروفون گزینه های متنوعی در بازار در دسترس است، تنها نکته ای که در هنگام خرید میکروفون اکسترنال باید مد نظر داشته باشید این است که پیش از خرید این میکروفون ها را روی دوربین خود نصب کنید تا از عملکرد مناسب آن روی بدنه دوربین canon خود اطمینان حاصل کنید.

تنظیمات ایزو و نوردهی

می توان گفت که نور در عکاسی و فیلمبرداری به یک اندازه اهمیت دارد و یکی از موارد مهمی است که در تنظیمات فیلمبرداری دوربین کانن باید به آن توجه شود. حتی می توان گفت پیدا کردن نوردهی درست برای فیلم برداری به علت تطبیق سرعت شاتر با فریم ریت سخت تر از عکاسی است.  برای ضبط یک ویدیوی با کیفیت با استفاده از دوربین حرفه ای canon باید میزان ایزو را در حدی تنظیم کرد که نوردهی در هنگام فیلم برداری بسیار کنترل شده باشد.

در تنظیمات فیلم برداری با دوربین کانون دیافراگم باز و عمق میدان کم محبوبیت فراوانی دارند، اما در چنین مواردی برای این که میزان نور رسیده به کاهش پیدا کند می توان از فیلتر ND یا همان کاهنده نور استفاده کرد. این فیلتر بیشتر برای فیلم برداری در فضای باز که نور زیادی دارد به کار می آید و به کاربر این امکان را می دهد که با تغییر تنظیمات فیلمبرداری با دوربین کانن، به راحتی سرعت شاتر را با فریم ریت تطبیق دهد.

بهترین دوربین‌های کانن برای فیلمبرداری

خیلی از افراد فقط از دوربین‌های کانن برای عکاسی استفاده می‌کنند و به دلیل اینکه بیشتر با ویدیو درگیر هستند، می‌خواهند بدانند بهترین دوربین های کانن برای فیلمبرداری چه دوربین‌هایی هستند.

امروزه کانن در سطح بازار دوربین‌های DSLR و بدون آینه بسیار زیادی دارد. برای اینکه سختی‌های شما برای انتخاب دوربین کمتر شود، ما فاکتورهای مختلفی مثل سادگی در استفاده، لرزشگیر تصویر، تنظیمات دستی، ابعاد سنسور، کیفیت ضبط، سرعت، فرمت و… را مورد بررسی قرار داده‌ایم اما با این وجود شما برای انتخاب بهترین دوربین کانن برای فیلمبرداری باز هم باید نیازها و بودجه خودتان را هم مدنظر قرار دهید.

کانن 1DX Mark II

علاقه‌مندان به فیلمبرداری عاشق سیستم فوکوس خودکار سریع این دوربین که با استفاده از تکنولوژی Dual Pixel CMOS AF ساخته شده‌ است خواهند شد. در واقع در صورتی که قصد دارید در حالت Live View فیلمبرداری کنید، این دوربین بهترین دوربین DSLR کانن برای فیلمبرداری است. این مدل به خاطر مشخصات حرفه‌ای که دارد، توانایی رقابت با دوربین‌های فیلمبرداری حرفه‌ای را دارد.

در صورتی که قصد دارید با رزولوشن Full HD فیلمبرداری کنید، می‌توانید نرخ فریم را تا 120 فریم بر ثانیه نیز افزایش دهید و برای فیلمبرداری 4K نیز می‌توانید از سرعت 60 فریم بر ثانیه استفاده کنید. تمام این مشخصات باعث شده است کانن 1DX Mark II یکی از بهترین دوربین های کانن برای فیلمبرداری باشد.

لنز مناسب برای این دوربین: Sigma 18-35mm f/1.8

این لنز با زاویه دید وایدی که دارد، بهترین انتخاب برای کسانی است که می‌خواهند با دوربین کانن خودشان به فیلمبرداری بپردازند. دیافراگم ثابت و فاصله کانونی مناسب این دوربین به شما این اطمینان را می‌دهد که حتی در شرایط کم نور هم بتوانید فیلم‌های خیلی خوبی بگیرید.

کانن EOS 5DS

شما با استفاده از این دوربین می‌توانید با رزولوشن Full HD و فرکانس 25 فریم بر ثانیه به فیلمبرداری بپردازید. همچنین قابلیت فشرده‌سازی هم حذف نشده است و می‌توانید از IBP استاندارد یا ALL-I استفاده کنید. می‌توانید از هر دو حالت خودکار و دستی نیز استفاده کنید و پارامترهایی مثل نوردهی، فوکوس و… را تغییر دهید. برای ضبط صدا نیز می‌توانید از میکروفون داخلی دوربین یا میکروفون اختصاصی استفاده کنید.

لنز مناسب برای این دوربین: Canon EF 35mm f/1.4L II USM

فاصله کانونی این لنز برای دوربین‌های فول فریم 35 میلیمتر و برای دوربین‌های APS-C برابر با 56 میلیمتر است و با استفاده از آن می‌توانید جزئیات زیادی را با کوچک‌ترین خطای رنگ ثبت کنید. دیافراگم f/1.4 این لنز به اندازه کافی سریع است و عملکرد خیلی خوبی در شرایط کم نور دارد.

کانن 5D Mark IV

در صورتی که به یک دوربین انعطاف‌پذیر و مقاوم نیاز دارید، این دوربین یکی از بهترین دوربین های کانن برای فیلمبرداری می‌باشد. شما می‌توانید از آن برای ضبط ویدیوهای 4K استفاده کنید. اما متاسفانه با برخی محدودیت‌ها همراه است. اولین محدودیت مربوط به سنسور است و نمی‌توانید از تمام عرض سنسور برای فیلمبرداری استفاده کنید.

لنز مناسب برای این دوربین: Rokinon Cine DS DS35M-C 35mm T1.5 AS IF UMC

این لنز به صورت خاص برای فیلمبردارهای حرفه‌ای و افرادی که به زیر و بم‌های فیلمبرداری هستند ساخته شده است. علاوه بر این، این لنز در بین فیلمبردارهای سینمایی نیز از محبوبیت خیلی زیادی برخوردار است. این لنز خیلی کوچک است و از مقاومت نسبتا زیادی هم برخوردار است. همین موضوع باعث شده است کسانی که سفرهای زیادی می‌روند علاقه زیادی به آن داشته باشند.

کانن EOS 6D II

این دوربین یکی از ساده‌ترین طراحی‌های دوربین در تاریخ کانن است. اساسا این دوربین تلفیقی از بدنه 80D و سنسور 6D است و در این بین کمی رزولوشن تصویر آن نیز بهبود یافته است. در واقع کانن برای ساخت این دوربین از یک اصل قدیمی استفاده کرده است که گفته می‌شود در صورتی که یک دوربین بهتر از نسخه قبلی خودش نباشد، حداقل باید برابر با آن باشد. این دوربین نیز نسبت به نسخه قبلی خودش تعداد پیکسل بیشتری دارد و به دلیل استفاده از تکنولوژی Dual-Pixel سیستم اتوفوکوس آن نیز عملکرد بهتری دارد.

لنز مناسب برای این دوربین: Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM

دیافراگم این لنز مقدار فوق‌العاده‌ی f/2.8 است و با استفاده از آن می‌توانید تصاویر بسیار زیبایی با بکگراند تار بگیرید. سیستم فوکوس خودکار نیز تقریبا کاملا بدون صدا کار می‌کند و نیازی نیست نگران صداهای ناخواسته در زمان فیلمبرداری باشید.

کانن 80D

این دوربین از آنجایی که از فیلمبرداری 4K پشتیبانی نمی‌کند ممکن است خیلی از علاقه‌مندان به فیلمبرداری را ناامید کند اما نباید فراموش کنید که این دوربین میراث‌دار سیستم فوکوس خودکار Dual-Pixel نسل قبلی خودش یعنی 70D است. این تکنولوژی کمک می‌کند در زمان فیلمبرداری فوکوس خودکار عملکرد نرم‌تر و دقیق‌تری داشته باشد.

علاوه بر این، در این دوربین یک جک دوربین هم اضافه شده است و شما می‌توانید در زمان فیلمبرداری روی صدا هم نظارت داشته باشید. این تکنولوژی در کنار جک ورودی صدا باعث می‌شود کیفیت صدای ضبط شده توسط دوربین تا اندازه چشمگیری بهبود داشته باشد. همچنین لنز کیت نیز در زمان زوم و فوکوس، عملکرد کاملا بی‌صدایی دارد.

این دوربین توانایی ضبط فیلم با رزولوشن 1920 * 1080 HD را با سرعت 30 و 24 فریم بر ثانیه با فرمت MOV و 60/30/24 فریم بر ثانیه با فرمت MP4 را دارد. دیگر کیفیت‌های این دوربین نیز عبارتند از 1280 * 720 با سرعت 60 یا 30 فریم بر ثانیه و حالت فیلمبرداری HDR با رزولوشن 1920 * 1080 با سرعت 30 فریم بر ثانیه.

لنز مناسب برای این دوربین: Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM

این لنز یکی از لنزهای زوم استاندارد کانن است و طبق استانداردهای فیلمبرداری حرفه‌ای ساخته شده است. به همین خاطر در صورتی که این لنز را روی یکی از بهترین دوربین های کانن برای فیلمبرداری داشته باشید، می‌توانید ویدیوهای خیلی با کیفیتی بگیرید. همچنین این لنز برای عکاسی نیز مناسب است و با وجود اینکه ابعاد نسبتا کوچکی دارد، یک لرزشگیر قوی هم داخل آن وجود دارد و می‌تواند انواع لرزش‌ها را از بین ببرد.

کانن 800D

کانن 800D اولین بار در اوایل سال 2017 به عنوان جایگزین 750D محبوب عرضه شد. قابلیت‌های این دوربین به شکلی نیست که شما را شگفت زده کند ولی کانن اولین بار سیستم اتوفوکوس Dual Pixel را به همراه این دوربین به بازار دوربین‌های مبتدی عرضه کرد. همانطور که اطلاع دارید این سیستم دقت و سرعت فوکوس خودکار را در زمان استفاده از حالت Live View و همچنین فیلمبرداری افزایش می‌دهد.

در زمان عرضه این دوربین، فیلمبرداری 4K جزء قابلیت‌های دوربین‌های DSLR نبود و به همین دلیل در این دوربین نیز استفاده نشده است و فقط محدود به فیلمبرداری 1080p Full HD است. اینکه این موضوع تا چه اندازه شما را اذیت می‌کند به خود شما بستگی دارد ولی حتی دوربین‌های بدون آینه ارزان‌تری مانند پاناسونیک لومیکس GX800 نیز از فیلمبرداری 4K پشتیبانی می‌کنند.

با این حال قابلیت‌های فیلمبرداری این دوربین نسبت به 750D و 760D به صورت چشمگیری بهبود یافته است و به دلیل پشتیبانی از فیلمبرداری Full HD با رزولوشن 1080p و سرعت 60 فریم بر ثانیه می‌توان آن را هم رده با مدل‌هایی مثل 77D یا حتی 80D دانست. بالاترین گزینه‌ای که در 750D یا 760D در اختیار داشتید، فیلمبرداری Full HD با رزولوشن 1080p و سرعت 30 فریم بر ثانیه بود.

لنز مناسب برای این دوربین: Canon EF 50mm f/1.8 STM

این لنز از یک سیستم فوکوس خودکار کاملا بی صدا استفاده می‌کند و به شما این اطمینان را می‌دهد که می‌توانید با خیال راحت و بدون نگرانی از ضبط صدای موتور فوکوس می‌توانید به فیلمبرداری بپردازید. تنها نقطه ضعف این لنز این است که در آن از لرزشگیر استفاده نشده است و شما حتما باید یک سه پایه به همراه داشته باشید.

منبع : سایت کانن

دکمه بازگشت به بالا