پس از خرید نهال باید آن را در مکان مناسب کاشت. کاشت نهال گردو دارای اصول می باشد که تنها با رعایت این اصول می توان به نتیجه مطلوب و قابل قبول دست یافت. برای مثال کاشت نهال در زمان مناسب از سال بسیار حائز اهمیت است. همچنین نکاتی که قبل از کاشت نهال و در هنگام کاشت نهال باید رعایت کنیم. یکی از مهمترین عوامل در موفقیت کاشت نهال گردو، خاک می باشد. خاکی که می خواهید نهال گردو را در آن بکارید باید حاصلخیر و غنی باشد. در صورتی که پس از آزمایش خاک منطقه متوجه شدید که خاک به میزان کافی غنی نیست باید آن را با خاک زراعی مرغوب غنی کنیم.
خاک منطقه کاشت باید تا عمق حداقل یک متر و نیم با ترکیبی از کود حیوانی پوسیده و ماسه مخلوط شود. البته تا عمق بیشتر از یک متر و نیم خاک منطقه با ماسه ترکیب نتیجه خیلی بهتر است. زیرا ریشه نهال گردو در حدود 3 متردر اعماق زمین فرو می روند. زمان مناسب برای کاشت نهال گردو در فصل پاییز است. زیرا ریشه نهال نیاز به هوای خنک دارد. علاوه بر این نهال در ماه های اولیه پس از کاشت نیاز آبی فراوانی دارد. با کاشت نهال در فصل پاییز به دلیل بارندگی فراوان در فصل پاییز و زمستان میزان زیادی از نیاز آبی نهال تامین می شود.
نکات قبل از کاشت
برای کاشت نهال گردو توجه داشته باشید که شب قبل از کاشت نهال، آن را در آب قرار دهید تا ریشه ها به میزان کافی آب را جذب نمایند و کاملا سیراب شوند. ریشه ها را کاملا بررسی کنید. قسمت هایی از ریشه که آسیب دیده اند را با قیچی بچینید. البته در هنگام خرید نهال توجه کنید که ریشه ها کاملا سالم باشد.
توجه داشته باشید که ریشه نهال نباید در معرض هوا و نور خورشید قرار بگیرد. به همین جهت ریشه نهال را تا قبل از آماده شدن محل کاشت نهال، با کیسه پلاستیکی سیاه بپوشانید.
همچنین شما میتوانید در زمان خرید نهال اعلام نیاز برای راهنمایی و مشاوره کارشناسی دهید.
آموزش کاشت نهال گردو
درختان گردو اغلب تاج بسیار گسترده ای دارند. بنابراین باید با فاصله مناسب از هم کاشته شوند. فاصله مناسب برای کاشت نهال گردو ۶×۶ متر است. گودال مناسب برای کاشت این نهال به عمق 80 سانتی متر و عرض 70 سانتی متر است. در ته گودال یک بیل کود پوسیده دامی را با خاک ترکیب کرده و بریزید. سپس برای کاشت نهال گردو، آن را به صورت عمود درون چاله می گذاریم و اطراف ریشه را از خاک پر می کنیم. سپس با بیل چند ضربه محکم به زمین می زنیم یا با پا خاک اطراف نهال سفت را سفت می کنیم.
در صورتی که منطقه کاشت نهال گردو در در معرض وزش بادهای تند قرار دارد، در کنار نهال، چوب یا چوب هایی را در زمین فرو می بریم و نهال را به آن ها می بندیم. به این عمل قیم گذاری می گویند. قیم ها از آسیب دیدن نهال ها در باد شدید جلوگیری می کند. این چوب ها تا چندین سال و تا زمان قوی شدن نهال باقی می ماند.
پس از کاشت نهال گردو باید حتما آن را بلافاصله آبیاری کنید. این نهال حداقل با ۳۰ لیتر آبیاری می کنیم. یکی الی دو ساعت بعد دوباره آبیاری را تکرار می کنیم. میزان آبیاری نهال به شرایط اقلیم محل کاشت بستگی دارد. اما باید توجه داشت که نهال را به صورت مرتب و با توجه به آب و هوای منطقه آبیاری کرد. در صورتی که از روش غرقابی برای آبیاری نهال استفاده می شود باید برای هر نهال یک تشتک درست کنید. تشتک موجب می شود که در هنگام آبیاری نهال گردو تنه و طوقه نهال خیس نشود و دچار آفت و پوسیدگی نشود.
نکات مهم در کاشت نهال گردو
- در مرحله کاشت نهال گردو از کودهای شیمیایی استفاده نمی کنیم.
- در هنگام کاشت نهال گدو پیوندی توجه داشته باشید که محل پیوند ۵-۱۰ سانت بالاتر از سطح خاک قرار بگیرد.
- از استفاده از کودهای حیوانی نپوسیده در انتهای گودال کاشت نهال به شدت خودداری نمایید.
- پس از کاشت نهال گردو از اواخر فروردین می توان از کودهای شیمیایی برای بهبود و افزایش رشد نهال استفاده نمایید.
- نهال باید کاملا عمود بر زمین قرار بگیرد دهید و از دو طرف یکسان و تراز باشد.
- شاخه اصلی پس از کاشت نهال گردو باید با قلم مو با رنگ محافظ تنه که از محصولات کشاورزی تهیه شده است، رنگ آمیزی شود.
- نهال در ماه های فروردین و اردیبهشت هر دوازده روز یک بار و ماه های خرداد، تیر، مرداد و شهریور هر هفته یک بار آبیاری نیاز دارد. توجه داشته باشید که نهال جوان در سال های ابتدایی پس از کاشت باید به خوبی آبیاری شود.
- اوایل فصل بهار باید نهال گردو را سرزنی کرد یعنی 20 سانتی متر از قسمت بالای نهال را به صورت مورب با قیچی بزنید. سپس این قسمت را با چسب باغبانی بپوشانید. شاید تصور شود که با اینکار نهال کوچک می شود. اما سرزنی ریشه نهال را تحریک کرده و اندام های رویشی نهال با سرعت بیشتری رشد می کنند. سرزنی نکردن نهال امکان خشکیدگی نهال را افزایش می دهد.