نماد سایت patc

خرید و قیمت گیربکس بالابر مغازه و ساختمان + راهنمای انتخاب

قبل از خرید گیربکس بالابر ساختمانی این مطلب را بخوانید!

اگر بخواهیم گیربکس در بالابر ساختمانی را به چیزی تشبیه کنیم می‌توانیم بگوییم گیربکس بالابر ساختمانی مانند قلب در بدن جانوران است. اگر تندتر از حد کار کند بالابر دچار تلاطم خواهد شد، اگر از کار بیفتد بالابر از کار خواهد افتاد. همان گونه که قلب، جریان خون را در بدن تنظیم می‌کند، گیربکس بالابر ساختمانی نیز تنظیم‌کننده سرعت و قدرت در بالابر ساختمانی است. گیربکس بالابر ساختمانی سرعت و نیروی خود را از الکتروموتور دریافت کرده و آن را به قدرت بیشتری تبدیل می‌کند. برای همین اگر می‌خواهید بالابر ساختمانی بخرید قطعاً اولین چیزی که باید به آن توجه داشته باشید گیربکس آن است و بعد باید به سراغ سایر تجهیزات آن بروید؛ در این مطلب می‌خواهیم به نکاتی درباره خرید گیربکس بالابر ساختمانی اشاره کنیم.

گیربکس حلزونی بالابر ساختمانی؛ بهترین نوع گیربکس

در بین انواع گیربکس بالابر ساختمان نوعی از این محصول وجود دارد به نام گیربکس بالابر ساختمانی حلزونی که می‌توان گفت بهترین نوع از این محصول به‌حساب می‌آید. هرچند مدل‌های دیگری از گیربکس‌ها وجود دارد اما ما توصیه می‌کنیم حتماً به سراغ گیربکس حلزونی بروید. این گیربکس چند مزیت دارد که در زیر به آن‌ها اشاره شده است:

در بین مواردی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم، قفل شوندگی خودکار از جمله مهم‌ترین مزایای این گیربکس است. این قابلیت به‌ویژه زمانی که برق قطع شود کارایی خود را نشان خواهد داد. همان گونه که می‌دانید الکتروموتور بالابر ساختمانی به‌وسیله نیروی برق (تک‌فاز یا سه‌فاز) کار می‌کند؛ بنابراین اگر برق قطع شود و باری روی باکت بالابر ساختمانی باشد تکلیف آن چیست؟ آیا باید شاهد سقوط بالابر ساختمانی باشیم؟ خیر گیربکس حلزونی بالابر به‌گونه‌ای طراحی شده است که به‌محض قطع جریان برق، به‌صورت خودکار در همان نقطه متوقف شده و از سقوط مصالحی که داخل باکت قرار دارد جلوگیری می‌کند. به همین خاطر باید به موارد بالا امنیت گیربکس حلزونی را نیز اضافه کنیم.

نکاتی درباره قیمت گیربکس بالابر ساختمانی

قیمت گیربکس بالابر ساختمانی از نوع حلزونی علاوه بر مزایای که در بالا برای آن برشمردیم، مقرون‌به‌صرفه نیز هست؛ بارها مشاهده شده است که به دلیل استفاده از انواع گیربکس‌های بی‌کیفیت، باری که به‌وسیله بالابر حمل می‌شده سقوط کرده و خسارات مالی و جانی فراوانی را به همراه آورده است. بااین‌حال در قیمت گیربکس چند عامل نقش دارند:

باتوجه‌به موارد بالا می‌توان انواع گیربکس بالابر ساختمانی را به شرح زیر دسته‌بندی کرد:

چیزی که بین گیربکس‌ها تفاوت ایجاد می‌کند ضریب تبدیل آن‌ها است، ضریب تبدیل به معنی تعداد دفعات گردش گیربکس به‌ازای گردش الکتروموتور است. مثلاً برای گیربکس نوع کوچک که در بالا به آن اشاره کردیم ضریب تبدیل آن یک به ۴۸ است، یعنی هر ۴۸ دوری که الکتروموتور می‌زند، به‌ازای آن گیربکس تنها یک‌بار می‌چرخد. این نشان‌دهنده قدرت گیربکس است.

عامل دیگری که در قیمت گیربکس بالابر ساختمان تأثیرگذار است، تولیدکنندگان است. امروزه بسیاری از گیربکس‌ها در داخل کشور ما ساخته می‌شود مثل گیربکس شاکرین، گیربکس سهند و گیربکس اصفهان که نوع آخر قیمت ارزان‌تری نسبت به سایر موارد دارد.

کاربردهای گیربکس بالابر ساختمانی

انواع گیربکس بالابر ساختمانی

انواع گیربکس های بالابر ساختمانی
ردیف نوع گیربکس تعداد فاز کاربرد
۱ گیربکس  VF85 تک فاز مناسب بالابر ساختمانی ۳۵۰ کیلوگرمی
۲ گیربکس  VF110 سه فاز مناسب بالابر ساختمانی ۵۰۰ کیلوگرمی
۳ گیربکس  VF130 سه فاز مناسب بالابر ساختمانی ۷۵۰ کیلوگرمی
۴ گیربکس  VF150 سه فاز مناسب بالابر ساختمانی ۱۰۰۰ کیلوگرمی

بهترین گیربکس بالابر ساختمانی

گیربکس بالابر ساختمانی باید دارای خاصیت قفل شوندگی باشد تا در هنگام قطع برق و خاموش شدن ناگهانی بالابر، از برگشت و سقوط بار و وقوع حوادث ناگوار جلوگیری شود. بنابراین بهترین نوع، گیربکس حلزونی است که علاوه بر قفل شوندگی خودکار، دور موتور را به طور منظم انتقال می دهد. گیربکس بالابر ساختمانی از نوع کاهنده است. بهترین و متناسب ترین نوع گیربکس بالابر ساختمانی بر اساس ظرفیت دستگاه تعیین می شود. به طور مثال گیربکس VF85 برای بالابر تک فاز ۳۵۰ کیلویی مناسب است.

سرویس و نگهداری گیربگس بالابرهای ساختمانی

برای بهبود عملکرد گیربکس بالابر، باید مرتبا آن را روغن کاری کرد؛ زیرا هزینه های نگهداری بالابر، به مراتب کمتر از هزینه های تعمیر آن است. این روغن مانع از ایجاد اصطکاک سنگین میان چرخ ‌دنده ‌ها می ‌شود و در افزایش طول عمر گیربکس تاثیرگذار است. وقتی با هر بالابر ساختمانی کار می‌ کنید، باید نسبت‌ به سطح روغن موجود در داخل مخزن پوسته آلومینیومی آن حساسیت کافی داشته باشید. در غیر این صورت خطر داغ شدن و اصطکاک بالای چرخ ‌دنده ‌ها وجود دارد که به خرابی سریع گیربکس می ‌انجامد.

روغن کاری گیربکس طبق استانداردهای تعیین شده، و سرویس گیربکس توسط متخصص، منجر به خرابی دیرهنگام بالابر می شود. همچنین، بارگیری بالابر باید در حد مجاز و تعیین شده باشد زیرا هرگونه اضافه بار به گیربکس فشار آورده و عملکرد آن را مختل می کند. پس هرچه ظرفیت بالابر بیشتر شود، باید از گیربکس های قوی تری استفاده شود.

گیربکس بالابر مغازه

می توان گفت بیشترین استفاده گیربکس بالابر، در فروشگاه ها و مغازه هاست. فروشگاه هایی که چند طبقه هستند یا انبار آن ها در طبقه دیگری است، برای جابه جایی محصولات به بالابر نیاز دارند. لازم به ذکر است بالابر های فروشگاهی نسبت به آسانسور های خانگی، از قدرت بالاتر اما ایمنی کمتری برخوردارند.

در خرید گیربکس بالابر مغازه مدت زمان کار، حداکثر وزن قابل حمل، تعداد طبقات و… باید بررسی شود. به طور مثال توان لازم برای گیربکس بالابر فروشگاهی با 3 طبقه و حداکثر وزن بار 500 کیلو گرم با توجه به جدول ابتدای صفحه، کاملا متفاوت است از مغازه ای با طبقات کمتر و وزن بار حداکثر 200 کیلوگرم. نکته مهم این است که هر چقدر وزن بار، دفعات رفت و برگشت و مسافت بیشتر باشد؛ توان گیربکس نیز باید بالاتر باشد. به طور کلی هر چه قدرت و گشتاور گیربکس بالاتر، کارایی آن در کاربری های سنگین بیشتر.

خروج از نسخه موبایل