نماد سایت patc

متریال داخلی پمپ اسیدی از چیست؟

مروری بر اجزای تشکیل دهنده پمپ اسیدی

به نقل از فروشگاه پمپ درویش پمپ اسیدی که با نام های پمپ ضد اسید ، پمپ پلیمری و پمپ مگنتی نیز شناخته می شوند از انواع پمپ های سانتریفیوژ می باشد که به منظور جابه جایی و انتقال مواد اسیدی یا شیمیایی به کار برده می شوند.این نوع پمپ ها انواع مختلفی دارند و نوع و ساختار و وزن آن بستگی به میزان اسیدی که پمپاژ کرده و درجه خورندگی و دمای کاری پمپ دارد.هد یا توان انتقال دبی در این پمپ ها  متنوع می باشد و معمولا در بازه ی وسیع از 5 الی 200 گالن در دقیقه تغییر می کند.

پمپ اسیدی با الکترو موتور های تک فاز و سه فاز در انواع مدل های ایرانی و خارجی وجود دارند که بخش ورودی و خروجی آن ها فلنچی و سر شلنگی با قابلیت تغییر در سایز مختلف می باشد.برای کاربرد این پمپ ها،انتخاب نوع متریال و ساختمان آن ها به دلیل تنوع زیاد سیالات شیمیایی و اسیدی از لحاظ خواص اسیدی،بازی،نمکی و … و همچنین خواص فیزیکی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد.

نکات مهم در انتخاب و خرید پمپ اسیدی

نحوه ی کار کرد پمپ پلیمری به گونه ای است که در آن تعدادی از قطعات در تماس با سیال می باشند و بنابرین باید مقاومت کافی در برابر آن ها داشته باشند . بنابرین برای انتخاب آن ها باید دقت شود تا جنس پمپ انتخابی سازگار با سیال انتقالی باشد . از آن جایی که به دلیل تنوع زیاد در مواد شیمیایی امکان کاربرد یک نوع ماده ی خالص به عنوان جنس ثابت ، برای تمامی انواع پمپ ها وجود ندارد ، بنابرین تمامی خواص فیزیکی و شیمیایی مواد مورد نظر و شرایط کاری مورد نیاز برای هر کدام  باید به خوبی بررسی گردد تا ماده مناسب برای ساخت پمپ انتخاب شود . عوامل مختلفی وجود دارند که در انتخاب نوع پمپ تاثیر می گذارند و حتما در تهیه پمپ اسیدی باید مد نظر قرار گیرند و شامل موارد زیر می باشند :

مزیت پمپ اسیدی

با توجه به مزیت هایی که دارد در تمامی صنایع شیمیایی و اسیدی به منظور انتقال سیالات  به کار برده می شوند . به برخی از مزیت های این پمپ ها در زیر اشاره می نماییم :

نحوه کار پمپ اسیدی

مکانیزم عملکرد این نوع پمپ ها به گونه ای است که در آن ها چرخش پروانه به وسیله ی موتور الکتریکی در پمپ اسیدی موجب مکش سیال می شود . چرخش پره های پروانه موجب شتاب یافتن سیال می شود و انرژی جنبشی سیال افزایش یافته و به انرژی فشار تبدیل می شود و موجب خروج پرفشار سیال از خروجی پمپ می شود . از آنجایی که در انتقال سیالات خورنده شیمیایی بخش آب بندی پمپ از اهمیت زیادی بر خوردار می باشد به همین دلیل از سیلینگ مگنتی به جای مکانیکال سیل استفاده می شود و یا اینکه قسمت سیل آب بندی بدون مکانیکال سیل اضافه می شود .

اجزای تشکیل دهنده پمپ اسیدی

کاربرد پمپ اسیدی

از پمپ های پلیمری به منظور پمپاژ انواع سیالات شیمیایی ، حلال ها ، اسیدها ، باز ها و … استفاده می شود که موارد کاربرد آن ها در اسید شویی ، انتقال آب دریا ، اسید سولفوریک ، اسید نیتریک ، اسید فسفریک ، اسید استیک ، مبدل های حرارتی ، تصفیه آب و مواد شوینده و … می باشد . به طور کلی بیشتر سیالات شیمیایی قابلیت جابه جایی با انواع پمپ اسیدی را دارند .

مهمترین نوع پمپ اسیدی

مونو پمپ ها :

این نوع که در ابعاد مختلف تولید می شود به منظور انتقال مواد شیمیایی بدون هیچ ضربه و پالس به کار برده می شوند و مانع از تخریب مواد شیمیایی یا ایجاد تغییر در آن ها می شوند . از مونو پمپ ها در جهت انتقال مواد با ذرات معلق یا لزجت بالا نیز استفاده می شود .

پمپ پریستالتیک :

روش کار این نوع از پمپ الهام گرفته از حرکت ماهیچه های بدن انسان می باشد .

پمپ با محرک مغناطیسی :

این نوع از پمپ اسیدی به منظور جلوگیری از نشت سیالات سمی ، اسیدی و شیمیایی که بسیار خطرناک می باشند به کار برده می شوند و پمپ بدون آب بند می باشند .

نکات مهم نصب

برای نصب و استفاده  باید در نظر داشت تا مطابق با اصول و روش مناسب اقدام نمود .

پمپ پلیمری یا پمپ ضد اسید چیست؟

پمپ پلیمری یا پمپ ضد اسید، بدلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی ناشی از سیالات شیمیایی، اسیدی، بازی، حلال و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. پمپ پلیمری بسته به نوع، دما و کیفیت سیال عامل عمدتا از موادی مانند PP ,PVC ,PE ,PTFE ,PVDF ,GFP ساخته می‌شود. از روکش فلزی در قسمت خارجی پمپ برای افزایش عمر و استحکام بیشتر استفاده می‌شود. قطعات این دسته از پمپ‌ها در برخی شرایط از نظر (سایش، حرارت و خوردگی) از سرامیک و شیشه ساخته می‌شوند. پمپ های پلیمری بدلیل ماهیت سیال هدف عمدتا از نوع سانتریفوژی هستند. اما گاهاً برای انتقال سیالات با ویسکوزیته بالا مانند نفت خام و میعانات حاصل از آن در صنایع نفت و پتروشیمی) در دسته‌ی پمپ های جابه جایی مثبت مانند: انواع پمپ پیستونی، پمپ دنده ای، پمپ دیافراگمی و… قرار می‌گیرند.

پمپ های پلیمری بسته به شرایط دور موتور، فشار و دبی خواسته شده می‌توانند با انواع الکتروموتور های تک  فاز و سه فاز موجود در بازار عرضه شوند.

جنس بدنه پمپ پلیمری یا پمپ ضد اسید

پمپ ضد اسید با توجه به اینکه در معرض سیالات خورنده قرار دارد از موادی ساخته شده است که خاصیت ضدخورندگی داشته باشند. انتخاب متریال پمپ باید بر اساس سیال انتقالی آن صورت بگیرد. در ادامه لیستی از موادی که به عنوان جنس پمپ های پلیمری استفاده می‌شوند آورده شده است.

انتخاب مواد پایه پمپ های پلیمری در صنعت

انتخاب مواد پایه پمپ های پلیمری بسته به شرایط زیر صورت می‌گیرد.

شرایط انتخاب مواد سازنده پمپ ضد اسید

در مباحث قبل عوامل تعیین کننده ماده اصلی ساختار پمپ ضد اسید بیان شد. اما بطور کلی با توجه به جدول می‌توان مواد سازنده پمپ ضد اسید را انتخاب کرد.

بازه دمایی            شرایط سیال         نوع ماده

۸۰_۰    سیال خالص(کمترین ناخالصی)          PP

۸۰_۰    سیال خالص(کمترین ناخالصی)          PE

۱۲۰_۰  سیال با خورندگی بالا          GFD

۱۲۰_۰  سیال با خورندگی بالا          PVDF

منبع :

https://www.axflow.com/en-gb/applications/technical-support/pump-technologies/chemical-pumps?ppc_keyword=acid%20transfer%20pumps&gclid=CjwKCAiAleOeBhBdEiwAfgmXfx_6t6GPEvDpDy-Wx8QX2sS053ALhJX1HZ-riBeH1neDFFGIm0YhIhoCfqYQAvD_BwE

خروج از نسخه موبایل