کدام رسوب گیر پکیج  و آبگرمکن را بخریم؟

در این مقاله قصد داریم در مورد بهترین راهنمای خرید رسوب گیر پکیج و آبگرمکن توضیح دهیم تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

منظور از رسوب در پکیج و آبگرمکن چیست؟

یکی از پر رنگ ترین مشکلات زندگی شهری که بسیاری از افراد با آن مواجه هستند وجود آب سخت لوله کشی آب است. آب سخت به معنای آبی است که به دلیل وجود املاح مختلف مانند مواد آهکی، گچ، ماسه، شن، جلبک، کلسیم و منیزیم، مشکلات زیادی را برای سیستم لوله کشی و به ویژه سیستم گرمایش مرکزی ساختمان ها ایجاد می کند.

آبگرم |آبگرمکن

آسیب آب سخت می تواند به هر وسیله ای که با آب سر و کار دارد، مانند ماشین لباسشویی، یخ ساز و ماشین ظرفشویی رخ دهد. اما تجهیزاتی مانند پکیج ها و آبگرمکن ها بیشتر در معرض آسیب آب سخت و رسوبات و املاح موجود در آن هستند که دلیل آن بالا بودن دمای آب در این دو دستگاه است.

به این ترتیب وقتی آب این دو سیستم گرم و تبخیر می شود، ناخالصی های آن مانند ماسه، گل، گچ و آهک در سطح داخلی مبدل دستگاه باقی می ماند. به مرور زمان قطر لایه رسوب روی مبدل و حتی سیستم لوله کشی پکیج و آبگرمکن به قدری افزایش می یابد که به عنوان یک لایه عایق ضخیم از گرم شدن آب در سیستم جلوگیری می کند.

تا جایی که در بدترین حالت می تواند باعث اتلاف حرارتی 95 درصدی در دستگاه شود در حالی که پکیج یا آبگرمکن برای گرم شدن به کار خود ادامه می دهد. اما به دلیل وجود رسوبات این گرما به آب نمی رسد بنابراین همچنان با افزایش مصرف توسط دستگاه و کاهش راندمان آن مواجه خواهیم بود.

تنها راه حل ممکن برای جلوگیری از این مشکلات نصب ترازو یا پکیج سخت کننده و آبگرمکن است. می توان بر روی پکیج و آبگرمکن رسوب یا سختی گیر نصب کرد و با کمک قابلیت های این دستگاه از تشکیل رسوب در دستگاه جلوگیری کرد. اگر از رسوب گیر یا سختی گیر پکیج و آبگرمکن استفاده نکنیم، متأسفانه آسیب ناشی از سختی آب تنها منجر به مصرف بیشتر انرژی و کاهش راندمان و کارایی دستگاه نمی شود.

در اینجا چند نمونه از آسیب آب در پکیج و آبگرمکن آورده شده است:

  • کاهش فشار آب گرم در ساختمان
  • دریچه های اهرمی را سفت کنید
  • زنگ زدگی لوله های فلزی در لوله کشی آب
  • توزیع نامتناسب گرما در رادیاتورها
  • سوراخ شدن مبدل
  • افزایش خطر آسیب به بسته و اجزای آن
  • ضمانت گم شدن پکیج و آبگرمکن

در صورت تمایل به مشاهده انواع دستگاه های ته نشینی پکیج و آبگرمکن کافیست لینک خرید دستگاه ته نشینی پکیج و آبگرمکن از سایت ما را لمس کنید.

انواع رسوب گیر پکیج و آبگرمکن و نحوه کار آنها

نحوه کار پکیج و رسوب گیر آبگرمکن با توجه به نوع آن متفاوت است. در این قسمت به معرفی چهار نوع سختی گیر یا رسوب گیر پکیج یا آبگرمکن می پردازیم:

سختی گیر مغناطیسی:

سختی گیر مغناطیسی یک قطعه آهنربای بسیار قوی است که بسته به مدل طراحی می توان آن را روی دیواره بیرونی لوله یا در مسیر قرار داد. این دستگاه با ایجاد میدان مغناطیسی بر ساختار مولکولی کریستال های کربنات کلسیم در آب تأثیر می گذارد و اجازه تشکیل رسوب به کلسیم را نمی دهد. بنابراین سختی گیر مغناطیسی رسوبات آب را از بین نمی برد، بلکه از ته نشین شدن آنها در مبدل بسته بندی و آبگرمکن جلوگیری می کند.

از مزایا و معایب سختی گیرهای مغناطیسی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مزایای سختی گیر مغناطیسی

  • قیمت خرید پایین
  • از مواد شیمیایی در ترکیبات آن استفاده نکنید
  • ساختار بسیار ساده سختی گیر مغناطیسی

معایب سختی گیر مغناطیسی

  • جذب فلز و ته نشینی توسط خود سختی گیر در محل نصب
  • اثر نقطه ای یا موضعی سختی گیرهای مغناطیسی
  • نیاز به استفاده از چند سختی گیر مغناطیسی به دلیل خاصیت نقطه ای و هزینه بیشتر آن می باشد

سختی گیر الکترونیکی:

سختی گیر الکترونیکی یکی دیگر از انواع سختی گیر مناسب برای پکیج و آبگرمکن و دارای برد الکترونیکی می باشد. سختی گیر الکترونیکی به گونه ای عمل می کند که با استفاده از برق امواج الکترومغناطیسی در آب داخل پکیج و آبگرمکن ایجاد می کند. این موج الکترومغناطیسی تعادل بین یون های منفی و مثبت را به هم می زند و یون های آب را کاهش می دهد. در نتیجه املاح موجود در آب و آهک نمی توانند در داخل مبدل و لوله های آب رسوب ایجاد کنند.

مزایای سختی گیرهای الکترونیکی

  • از هیچ گونه مواد شیمیایی استفاده نکنید
  • نصب بسیار آسان، بدون نیاز به باز کردن اتصالات یا لوله
  • عمر بسیار طولانی سفت کننده الکترونیکی، بدون نیاز به تعویض یا شارژ برای مدت زمان طولانی

معایب سختی گیرهای الکترونیکی

  • عملکرد وابسته به برق و اختلال در جریان آب در صورت قطع برق
  • قیمت خرید بالای سختی گیر الکترونیکی نسبت به مدل های دیگر

سختی گیر شیمیایی:

به سختی گیرهای شیمیایی، رسوب دهنده های پلی فسفات نیز گفته می شود، زیرا از کارتریج های پلی فسفات برای جرم گیری آب ورودی به دستگاه از جمله پکیج و آبگرمکن استفاده می شود. کارتریج پلی فسفات سختی گیر شیمیایی داخل محفظه استوانه ای قرار می گیرد و درب آن بسته می شود. محفظه سختی گیر شیمیایی یا پلی فسفات دارای یک ورودی و یک خروجی است که ورودی آن به فیدر پکیج و شیر آبگرمکن و خروجی به ورودی پکیج و آبگرمکن متصل می شود.

با برقراری جریان آب در داخل محفظه، ذرات پلی فسفات به تدریج در آب حل می شوند و با محصور کردن یون های کلسیم و منیزیم، تمایل آنها به ته نشین شدن و رسوب در دستگاه را کاهش می دهند. بنابراین سختی گیر شیمیایی سختی آب را کاهش نمی دهد بلکه از تشکیل رسوبات کلسیم و منیزیم در داخل سیستم گرمایش پکیج و آبگرمکن جلوگیری می کند.

مزایای سختی گیر شیمیایی یا پلی فسفات

  • قیمت خرید بسیار پایین پلی فسفات یا سختی گیر شیمیایی نسبت به نوع الکترونیکی
  • بهترین گزینه برای کم مصرف مانند پکیج و آبگرمکن به دلیل کارایی خوب

معایب سختی گیر شیمیایی

  • انحلال بلورهای پلی فسفات در طول زمان

یکی از معایب عمده سختی گیرهای شیمیایی یا پلی فسفات حل شدن و از بین رفتن کریستال های پلی فسفات در داخل سختی گیر می باشد. همانطور که محفظه یا محفظه حاوی کارتریج پلی فسفات به مرور زمان خالی می شود، پلی فسفات ها به خمیر تبدیل می شوند. بنابراین هر 6 تا 18 ماه بسته به میزان سختی آب، کیفیت سختی گیر و تک مبدل بودن دستگاه یا دو مبدل باید کارتریج پلی فسفات این هاردنر تعویض شود.

  • عدم امکان استفاده از آب ته نشین شده با سختی گیر پلی فسفات به عنوان آب آشامیدنی

از سوی دیگر، توجه داشته باشید که فسفات ها غذای مورد علاقه باکتری ها هستند، بنابراین اگر قرار باشد آب راکد بماند، باکتری های بیشتری تولید می شود و نمی توان از آب برای آشامیدن استفاده کرد. در این راستا سختی گیر پکیج و آبگرمکن شیمیایی باید از نوعی انتخاب شود که برای مصرف خوراکی مشکلی نداشته باشد، عیار خوراکی سختی گیر پلی فسفات حدود 60 nsf می باشد.

سختی گیر پلی مگنت

به جرات می توان گفت که سختی گیر پلی مگنت بهترین رسوب گیر پکیج و آبگرمکن است که با ویژگی های مثبت خود توانسته بیشترین نیاز دستگاه را به رسوب زدایی برطرف کند. همانطور که از نام آن مشخص است این مدل ترکیبی از سختی گیر مغناطیسی و سختی گیر پلی فسفات است.

شکل ظاهری سختی گیر پلی مگنت شبیه به سختی گیر شیمیایی یا پلی فسفات است، با این تفاوت که نیروی قوس مغناطیسی به عنوان مکمل کریستال های پلی فسفات استفاده می شود. رسوب گیر پلی مگنت به گونه ای عمل می کند که در دو مرحله برای شکستن ترکیبات رسوبی موجود در دستگاه استفاده می شود.

در مرحله اول آب از آهن رباهای موجود در پیچ های فلزی محفظه سخت کننده عبور می کند و از این طریق مولکول های آهک توسط قوس مغناطیسی سخت شونده شکسته می شوند. در مرحله بعد آب وارد محفظه سخت شده شده و با عبور از کریستال های پلی فسفات موجود در آن کاملا رسوب زدایی می شود.

مزایای سختی گیر پلی مگنت

  • قدرت بیشتر برای حذف بهتر رسوبات
  • حفاظت بسیار بالاتر از دستگاه
  • کاهش چشمگیر مضرات کریستال های پلی فسفات بر آب آشامیدنی
  • طول عمر کریستال های پلی فسفات را تا 3 سال افزایش می دهد
  • امکان فیلتراسیون آب با وجود عدم تعویض کارتریج پلی فسفات

لازم به ذکر است که هیچ عیب آشکاری برای سختی گیر پلی مکنت مشاهده نشده است. فقط قیمت خرید کمی بالاتر از سختی گیر شیمیایی است. در صورت تمایل به مشاهده انواع جرمگیر پکیج و آبگرمکن و اطلاع از قیمت خرید آنها کافیست روی لینک خرید پکیج جرمگیر و آبگرمکن کلیک نمایید.

 منابع مقاله :

https://www.rotorooter.com/blog/plumbing/do-magnetic-water-softeners-work/

https://atie-energy.com/قیمت-سختی-گیر-الکترونیکی/

https://www.youtube.com/watch?v=10pUt3cRpz8

دکمه بازگشت به بالا