آفیس 365؛ معرفی، ویژگی‌ها، انواع نسخه‌ها و مقایسه نسخه‌ها

عنوان عکس: Introducing Office 365

متن جایگزین عکس: Introducing the features and types of Office 365 versions

یکی از محبوب‌ترین مجموعه‌های نرم‌افزاری در جهان، آفیس 365 است که توسط 1.5 میلیارد نفر در سراسر جهان استفاده می‌شود. تقریباً همه کسانی که در سی سال گذشته از کامپیوتر استفاده کرده‌اند، با برنامه‌های Microsoft Word، Excel یا PowerPoint سروکار داشته‌اند، از طریق Outlook، ایمیل ارسال کرده‌اند یا در Skype به کسی، پیام داده‌اند.

میلیون‌ها کسب‌وکار مدرن برای برقراری ارتباط، ایجاد اسناد و متعادل کردن نوشته‌های خود به ابزارهای این مجموعه پر قدرت، متکی هستند، اما تعداد کاربران آفیس، بسیار بیشتر از آن چیزی است که همه فکر می‌کنند، به خصوص از زمان انتشار به بعد.

اگر می‌خواهید از مجموعه آفیس خود در یک فضای ابری استفاده کنید یا فقط می‌خواهید کمی بیشتر در مورد کارهای داخلی این مجموعه‌ای که در همه جا حضور دارد اما کمتر شناخته شده است بدانید، پیشنهاد می‌کنیم ادامه مطلب را بخوانید. در این مقاله، قصد داریم به رایج‌ترین سؤالات کاربران در مورد Office 365 پاسخ دهیم.

آفیس 365 (مایکروسافت 365) چیست؟

«مایکروسافت 365» در 10 ژوئیه 2017 معرفی شد. این مجموعه در اصل از Office 365، با ویندوز 10 اینترپرایز و سایر ابزارها و محصولات امنیتی و مدیریت دستگاه مبتنی بر فضای ابری تشکیل شده بود. پیش‌تر مایکروسافت 365 با نام آفیس 365 شناخته می‌شد که بعدها به این نام، تغییر پیدا کرده است.

Office 365 یک سرویس اشتراکی سالیانه است که شامل جدیدترین برنامه‌های دسکتاپ نسخه‌های مادام‌العمر مانند Word، Excel، PowerPoint، Outlook و OneDrive است. همچنین ارائه‌دهنده سرویس‌های ابری و آنلاین مانند ذخیره‌سازی فایل، امنیت، همکاری و بهره‌وری است؛ از جمله Microsoft Teams، Microsoft Lists، SharePoint، Exchange، Planner، OneDrive، Skype و Yammer است.

همچنین در نسخه‌های سازمانی دارای ویژگی‌های اختیاری مانند لایسنس ویندوز 10 اینترپرایز و مجموعه‌ای از برنامه‌های امنیتی و مدیریتی برای شرکت‌ها است.

یکی از مزایای اصلی مایکروسافت 365 این است که همه برنامه‌ها به صورت خودکار، آپدیت و آپگرید می‌شوند و این، تغییر بزرگی در نحوه استفاده ما از برنامه‌های دارای لایسنس معمولی ایجاد می‌کند.

انواع نسخه‌های مایکروسافت 365 چیست؟

در هنگام خرید لایسنس آفیس 365 بسته‌های مختلفی وجود دارد که شامل نسخه‌هایی برای استفاده شخصی، خانواده‌های چندکاربره، دانش‌آموزان و دانشجویان، مشاغل، سازمان‌های غیرانتفاعی و مؤسسات آموزشی می‌شود.

نسخه‌های مختلف زیادی برای خرید آفیس 365 وجود دارد که هر کدام، ارائه دهنده برنامه‌های خاصی هستند و قیمت متفاوتی دارند. با این حال، این برنامه‌ها به طور کلی در یکی از سه دسته زیر، قرار می‌گیرند.

  1. خانگی (Home): نسخه‌های خانگی مخصوص کاربران عادی و خانگی است و در وهله اول، شامل برنامه‌های آفیس (Word، Excel، PowerPoint و غیره) و OneDrive می‌شود. باز هم مجموعه اصلی برنامه‌های کاربردی، بسته به نسخه خریداری شده متفاوت است.
  2. بیزینس (Business): اشتراک پایه‌ایBusiness  شامل برنامه‌های آفیس، Teams، OneDrive for Business، Exchange Online و سایر برنامه‌های مشترک مانند Forms، Lists، Planner و Bookings می‌شود. اشتراک‌های تجاری یا بیزینس، می‌توانند برنامه‌هایی مانند Publisher و کنترل‌های امنیتی پیشرفته را اضافه کنند. این نسخه برای کسب‌وکارهای کوچک است.
  3. اینترپرایز (Enterprise): نسخه‌های سازمانی برای استفاده در سازمان‌های بزرگ در نظر گرفته شده‌اند و به شدت بر روی همکاری و کار ترکیبی، تمرکز دارند. برنامه‌های سازمانی دارای ابزارهایی برای کمک به امنیت، انطباق و سازگاری نیز هستند. این نسخه برای کسب و کارهای بزرگ‌تر است.

حال در ادامه می‌خواهیم هر یک از ورژن‌های این نسخه‌های آفیس 365 را معرفی و به صورت مختصر بررسی کنیم.

انواع ورژن آفیس 365 خانگی (Home)

مایکروسافت 365 خانگی دارای دو نسخه است که در زیر، آورده شده است:

  • مایکروسافت 365 پرسونال (Microsoft 365 Personal): نام قدیمی مایکروسافت 365 پرسونال، آفیس 365 پرسونال است. این محصول، یک کاربر است و قابلیت نصب بر روی 5 دستگاه را دارد. دارای تمامی ویژگی‌های مجموعه آفیس است.
  • مایکروسافت 365 فمیلی (Microsoft 365 Family): گاهی اوقات کاربران این محصول را با نام آفیس 365 هوم می‌شناسند؛ این به این علت است که این محصول در ابتدا با این نام عرضه شده است و سپس به مایکروسافت 365 فمیلی، تغییر پیدا کرده است. این محصول، 6 کاربر است و قابلیت نصب بر روی 30 دستگاه را دارد.
    تمام قابلیت‌های آفیس 365 پرسنال را دارد و تنها تفاوت آنها در تعداد کاربرهای آن‌ها است.

انواع ورژن آفیس 365 بیزینس (Business)

در زیر انواع ورژن مایکروسافت 365 بیزینس، آورده شده است:

  • آفیس 365 بیزینس اسنشیال  (Office 365 Business Essentials): نام کنونی آن، مایکروسافت 365 بیزینس بیسیک (Microsoft 365 Business Basic) است. این ورژن دارای برنامه‌های ورد، اکسل پاورپوینت و اوت لوک است.
    فقط شامل خدمات آنلاین، از جمله Exchange Online و OneDrive for Business می‌شود و به برنامه‌های دسکتاپ آفیس، دسترسی ندارند. این ورژن، برای سازمان‌هایی مناسب است که می‌خواهند ایمیل و فضای ذخیره‌سازی ابری را مدیریت کنند؛ اما بر روی برنامه‌های دسکتاپ آفیس، سرمایه‌گذاری می‌کنند.
  • آفیس 365 بیزینس  (Office 365 Business): نام کنونی آن، آفیس 365 بیزینس پریمیوم (Microsoft 365 Business Premium) است. این ورژن، دارای تمام برنامه‌های بیزینس اسنشیال به علاوه پابلیشر و اکسز است.
    شامل همه سرویس‌های آنلاین و برنامه‌های دسکتاپ، به‌علاوه حفاظت پیشرفته در برابر تهدیدات سایبری و مدیریت دستگاه Microsoft Intune است.
  • آفیس 365 بیزینس پرو پلاس  (Office 365 Business Pro Plus): نام کنونی آن، Microsoft 365 Apps for Business است. اکنون این محصول، ترکیب دو ورژن قدیمی بیزینس و پرو پلاس است. این نسخه دارای تمامی برنامه‌های آفیس، یعنی Word، Excel، Access، Publisher و Outlook به علاوه فضای ابری رایگان است.
    در واقع، فقط شامل برنامه‌های دسکتاپ آفیس و ذخیره‌سازی فایل ابری OneDrive for Business است. این ورژن، شامل ایمیل Exchange Online یا سایر خدمات آنلاین نیست.
    این ورژن، یک انتخاب خوب برای مشاغل کوچکی است که می‌خواهند به برنامه‌های آفیس و فضای ذخیره سازی ابری، دسترسی آسان داشته باشند اما نمی‌خواهند ایمیل خود را به سرورهای مایکروسافت، تغییر دهند.
  • آفیس 365 بیزینس پرمیوم  (Office 365 Business Premium): نام کنونی آن، مایکروسافت 365 استاندارد (Microsoft 365 Standard) است. این ورژن، کامل‌ترین ورژن نسخه بیزینس است که دارای تمامی ویژگی‌های قبلی به همراه اکسچنج، مایکروسافت تیمز و شیر پوینت است. در واقع، این نسخه شامل تمام خدمات آنلاین و برنامه‌های دسکتاپ است.

قابل ذکر است که تمامی این ورژن‌ها، ارائه دهنده 1 ترابایت فضای وان درایو رایگان هستند.

انواع ورژن آفیس 365 اینترپرایز (Enterprise)

در زیر انواع ورژن‌ مایکروسافت 365 اینترپرایز، آورده شده است:

  • آفیس 365 اینترپرایز ای 1 (Office 365 Enterprise E1): این ورژن، دارای برنامه‌های ورد، اکسل، پاورپوینت و اوت لوک است.
    خدمات آنلاین و نسخه‌های آنلاین برنامه‌های آفیس را ارائه می‌دهد، اما برنامه‌های دسکتاپ را شامل نمی‌شود. سازمان‌هایی که می‌خواهند در حین انتقال ایمیل و ذخیره‌سازی ابری به سرورهای مایکروسافت به نسخه‌های آفیس خاصی پایبند بمانند، این طرح را مناسب می‌دانند.
  • مایکروسافت 365 اینترپرایز ای 3 (Microsoft 365 Enterprise E3): این ورژن دارای تمامی برنامه‌های آفیس به علاوه Dynamics 365، شیر پوینت، یامر، تیمز و وان درایو است.
    مجموعه کاملی از سرویس‌های آنلاین و برنامه‌های دسکتاپ را ترکیب می‌کند و محبوب‌ترین برنامه برای شرکت‌های بزرگ‌تر است.
    این سیستم، شامل ویژگی‌های پیشرفته نگهداری ایمیل و کشف برای رسیدگی به مسائل دعوی قضایی است. این ورژن، فاقد برخی از ویژگی‌ها است؛ مانند: توانایی ادغام مایکروسافت تیمز با سیستم تلفن یک سازمان و شامل زیر مجموعه‌ای از ویژگی‌های Azure Active Directory Premium است.
  • مایکروسافت 365 اینترپرایز ای 5 (Microsoft 365 Enterprise E5): این ورژن، دارای تمامی برنامه‌های آفیس 365 اینترپرایز E3 به همراه Power BI Pro است. E5 بهترین برنامه‌های بهره‌وری در سطح خود را با امنیت پیشرفته، سازگاری، صدا و قابلیت‌های تحلیلی، ترکیب می‌کند.
    شامل برخی از ویژگی‌های پیشرفته eDiscovery است؛ اما برچسب قیمت بالاتر آن را با ویژگی‌های امنیتی درجه یک سازمانی، توجیه می‌کند. به‌عنوان‌مثال، هر اشتراک Microsoft 365 E5 به صورت خودکار یک اندپوینت برای Microsoft 365 Threat Analytics است و می‌تواند با Microsoft Defender Advanced Threat Protection ادغام شود.

ویژگی‌های جدید مایکروسافت 365 چیست؟

از افزایش انعطاف‌پذیری فضای ابری گرفته تا ارائه روش‌های بیشتر برای همکاری در پروژه‌ها، در ادامه به شش ویژگی مورد علاقه Microsoft Office نگاهی خواهیم کرد. کاربران می‌توانند این ویژگی‌ها را در پروژه‌های آینده خود، پیاده‌سازی کنند.

  1. ذخیره سازی و امنیت بهتر در وان درایو
  2. همکاری بلادرنگ با شرکا و همکاران
  3. ایجاد نقشه داده‌ها از طریق Power Map
  4. مدیریت جریان‌های کاری با استفاده از Microsoft Planner
  5. کار کردن در هر زمانی و در هر جایی از دنیا
  6. نظرات نهایی ما در مورد مایکروسافت تیمز در OFFICE 365

در ادامه، به توضیح هر یک از این ویژگی‌های جدید خواهیم پرداخت.

ذخیره سازی و امنیت بهتر در وان درایو

اولین ویژگی جدید مایکروسافت 365، بهبود امنیت فضای ذخیره سازی در OneDrive است. از زمانی که پاندمی کرونا، نحوه کار شرکت‌ها با گروه‌هایی که از راه دور و در محیط‌های ترکیبی کار می‌کنند را تغییر داده است، از قابلیت‌های ابری استفاده بیشتری شده است. این قابلیت‌های ابری به کاربران اجازه می‌دهند که فایل‌ها و اسناد را بدون دردسر در اینترنت ذخیره کنند و به اشتراک بگذارند.

خوشبختانه، مایکروسافت با به‌روزرسانی ویژگی‌های موجود برای سازمان‌ها و افرادی که از OneDrive آفیس ۳۶۵ استفاده می‌کنند، این مشکل را حل کرد. شما می‌توانید تا 1 ترابایت داده را در فضای ابری ذخیره کنید که به شما اجازه می‌دهد با استفاده از سایر برنامه‌های مایکروسافت مانند ورد یا اکسل بر روی اسناد و فایل‌ها، همکاری کنید.

البته آن‌ها امنیت را نیز فراموش نکردند. Office 365 به Windows Defender مجهز شده است و از داده‌های شما در برابر نفوذ و ویروس‌ها، محافظت می‌کند. همچنین دارای یک لایه حفاظتی میان محصول (cross-product protection) است؛ بنابراین تیم‌های امنیتی می‌توانند به‌طور دقیق تهدیدات را در زمان واقعی، شناسایی کرده و به آن‌ها پاسخ

همکاری بلادرنگ با شرکا و همکاران

ما درباره این موضوع به صورت مختصر در بخش بالا به آن اشاره کردیم، اما این ویژگی جدید شایسته توضیحات بیشتری است. Office 365 به شما این امکان را می‌دهد تا فایل‌ها و اسناد خود را در OneDrive ذخیره کنید، جایی که می‌توانید آن‌ها را برای همکاری با تیم خود برای افزایش بهره وری و کارایی، به اشتراک بگذارید.

تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک لینک را با همکاران خود، به اشتراک بگذارید؛ پس از آن، تیم شما می‌تواند از طریق آن لینک، وارد آن سند شود تا همه با هم بتوانند روی اسناد Word، Excel یا Powerpoint کار کنند. همچنین می‌توانید فایل‌های Word خود را به اشتراک بگذارید که از تغییرات ایجاد شده و زمان آن‌ها مطلع باشید.

کار کردن در هر زمانی و در هر جایی از دنیا

Office 365 نه تنها بر روی ویندوز و مک نصب می‌شود، بلکه می‌توانید روی دستگاه اندروید یا iOS تلفن همراه خود نیز به آن دسترسی داشته باشید! حتی اگر مشغول کار بر روی لپ تاپ خود نیستید، می‌توانید با ورود به یک دستگاه مهمان از طریق مرورگر وب به فایل‌ها و اسناد Office 365 خود، دسترسی داشته باشید. این شامل تمام برنامه‌ها، از جمله OneDrive، Word، Excel، Powerpoint و Outlook می‌شود. همه آنها در اپ استور اپل و پلی استور اندروید در دسترس هستند.

نظرات نهایی ما در مورد مایکروسافت تیمز در Office 365

مایکروسافت آفیس 365 دارای ویژگی‌های زیادی است که به سازمان‌ها کمک می‌کند بهره‌وری و همکاری بیشتری داشته باشند، کارآمدتر کار کنند و خیلی چیزهای دیگر. این ویژگی‌ها نه تنها مفید هستند، بلکه کاربرپسند و شهودی نیز هستند. ما به راحتی می‌توانستیم این لیست ویژگی و بهبودهای جدید Microsoft 365 را به 10 قابلیت تبدیل کنیم، اما این شش ویژگی، تغییردهنده بازی هستند و ما هیجان‌زده و منتظر هستیم که ببینیم مایکروسافت برای آینده چه برنامه‌ای دارد.

مقایسه قیمت نسخه‌های آفیس 365

قیمت نسخه‌های مختلف مایکروسافت 365 در ایران به علت نوسانات بازار ارز، در هر زمان متفاوت است؛ بنابراین ما در جدول زیر مقایسه هزینه‌های نسخه‌های آفیس 365 را بر اساس قیمت دلاری آن‌ها در تاریخ مرداد ماه 1402 را آورده‌ایم.

در زیر مقایسه نسخه خانگی، آورده شده است. این قیمت‌ها، برای لایسنس یک ساله است.

نام محصول

قیمت

مایکروسافت 365 پرسونال

7$

مایکروسافت 365 فمیلی

10$

در زیر، مقایسه نسخه بیزینس آورده شده است و قیمت‌ها به ازای هر کاربر در یک ماه است.

نام محصول

قیمت

آفیس 365 بیزینس اسنشیال

5$

آفیس 365 بیزینس

8.25$

آفیس 365 پرو پلاس

20$

آفیس 365 پرمیوم

12.5$

در زیر، مقایسه نسخه اینترپرایز آورده شده است و قیمت‌ها به ازای هر کابر برای یک ماه است.

محصول

قیمت

آفیس 365 اینترپرایز E1

8$

آفیس 365 اینترپرایز E3

36$

آفیس 365 ایننترپرایز E5

57$

دکمه بازگشت به بالا